Technews & Gadgets

Spotify иска да развие създаването на подкасти

В надпреварата за подкасти, инициирана от Apple и Spotify, изглежда, че шведската платформа иска да намали изоставането си от Google и нейните 2 милиона заглавия, като се опитва да натрупа възможно най -много съдържание.

Spotify разработва нова функция за създаване на подкаст

Spotify иска да развие своята подкаст мрежа със създаването на нов инструмент за създаване и редактиране, подпомогнат от приложението Anchor

За да умножи броя на тези популярни записани формати, поточната компания в момента разработва нова функция, позволяваща на своите потребители да създават свои собствени подкасти. Това става възможно чрез приложението Anchor, стартирано с нов бутон „Създаване на подкаст“, ​​наскоро открит от социалните медии и специалиста по нови технологии Джейн Уонг Манчун, в менюто на библиотеката на Spotify..

Spotify иска да улесни създаването на подкасти чрез своето приложение Anchor

Благодарение на приложението си Anchor, Spotify ще се опита да увеличи броя на своите подкасти с нов инструмент за създаване за всички

Тази разпоредба от Spotify за инструмент за създаване на подкаст се улеснява от неотдавнашното придобиване на Стартираща котва, базирана в Ню Йорк създаден от Майкъл Миняно. Приложението, пуснато през 2016 г., улеснява всеки потребител да записва, редактира и публикува собствена аудио програма от един смартфон, след което да го предава в платформата, както и в Apple и Google. Следователно процес, улеснен от Anchor, който се откроява от Soundtrap, другия инструмент за създаване на подкасти, също в ръцете на Spotify, който от своя страна е по -сложен. Следователно изглежда, че шведската фирма на Daniel Erk сега има воля да печели от инвестицията си, която досега остава относително независима в своята дейност..

Подкастите са в основата на стратегическа война между големите имена в стрийминга на музика

Изправен пред Apple и Google, Spotify иска да улесни потребителите си да създават и качват подкасти

Официално все още във фазата на тестване, новата функция на Spotify не беше коментирана наистина от компанията, която се задоволи с предоставянето на тези няколко думи на сайта The Verge: „Ние постоянно тестваме нови продукти и нов опит. цялостно изживяване на Spotify. Някои тестове ще доведат до реални надстройки на нашия продукт, докато други ще останат на пробния етап. Към момента нямаме повече информация, която да споделяме “.

Ще трябва да изчакате още малко, преди да можете да използвате новия инструмент за създаване на подкаст на Spotify.

Все още във фазата на тестване, новият инструмент