Technews & Gadgets

Spotify разширява офертата за безплатен пробен период до 90 дни

Сега Spotify удължава безплатния пробен период на своя абонамент за Premium до три месеца спрямо 30 дни по -рано. Един от начините шведската платформа за стрийминг на музика да се приведе в съответствие със своя конкурент Apple Music, който предлага от стартирането си през 2015 г. да изпробва услугата си безплатно за еквивалентен период. Двамата индустриални гиганти, които сега са една крачка пред своя конкурент Deezer и едномесечната му безплатна пробна версия, разчитат на привлекателността на своята услуга, за да привлекат повече потребители към своите премиум платени оферти.

Spotify удължава продължителността на безплатния пробен период до 3 месеца

Spotify се съгласува с Apple Music и увеличава продължителността на безплатния пробен период до 3 месеца

Spotify уверява, че удължаването на безплатния пробен период е предназначено да бъде устойчиво и да не е ограничено във времето, за разлика от Apple Music, която изглежда е на ръба да преразгледа позицията си и скоро може да съкрати пробната си оферта само до един месец. Валидна за целия свят, новата 90-дневна безплатна пробна версия на Spotify обаче засяга само индивидуални абонаменти, таксувани за 9,99 евро за абонамент след пробен период, както и студентския план, който се продава. 4,99 евро на месец. Семейните оферти на стойност 14,99 евро и Duo, 12,99 евро, също трябва да бъдат засегнати впоследствие, но не е съобщена дата за тях, с изключение на неясно „през следващите месеци“, съобщение на Spotify.

Spotify привежда безплатната си пробна оферта с тази на Apple Music

Spotify стартира днес разширяването на своята безплатна пробна оферта, сега валидна до 90 дни

Пристигането на това нова тримесечна пробна оферта, комбинирано с пускането на новите абонаменти за Duo, показва решимостта на Spotify да спечели все повече абонати, като бъде динамичен в стратегията си. Тази гъвкавост обаче показва своите граници със затягането на правилата за споделяне на акаунти, особено по отношение на плановете Family и Duo, което сега изисква потребителите, които желаят да се възползват от офертите му с намалени цени, да живеят под един покрив. Добавете към това войната, обявена от компанията срещу безплатни абонати, използващи блокери на реклами..

Шведската компания продължава да се опитва да намери формули за привличане на нови клиенти

След стартирането на абонаменти за Duo, Spotify променя пробната си оферта на три месеца

На много конкурентен пазар Spotify изглежда решава да се наложи, като се опитва по всякакъв начин да убеди новите клиенти да извадят кредитната карта. С 232 милиона потребители, включително 108 милиона абонати, включително 8 милиона новодошли само през последните три месеца, бизнесът на Daniel Ek се доближава до дългоочакваната си точка на равновесие..

Със 108 милиона платени абонати Spotify се доближава до точката на рентабилност от 110 милиона

Със 108 милиона абонати, които плащат, Spotify продължава да печели нови клиенти и се доближава до точката си на безценица