Technews & Gadgets

Spotify тества функцията Tastebuds, за да разбере какво харесват приятелите им

Докато научихме, че Netflix планира да произвежда поредица за историята на създаването на Spotify, лидерът в стрийминга на музика в момента работи по нов инструмент, който позволява на потребителите на платформата да правят нови открития благодарение на участието на техните приятели. Наречен Tastebuds, този е забелязан на сайта на платформата от специалиста по нови технологии Джейн Манчун Уонг, обичайна за факта, предадена от сайта Techcrunch.

Spotify тестове Tastebuds, инструмент за проследяване на вкусовете на приятели

Джейн Манчун Уонг разбра, че Spotify в момента тества инструмента Tastebuds, за да проследи харесванията на приятелите си

Ако от това откритие е излязла малко информация, освен името „Tastebuds“, изследователят по сигурността зад публикацията все пак е успял да сподели в своя акаунт в Twitter екранна снимка на това, което е намерила. Виждаме прототипна начална страница, украсена с нов бутон Tastebuds, разположен под библиотеката, водещ до описанието на бъдещата услуга „Какво е Tastebuds? “, Подчертано от определение:„ Вече можете да откривате нова музика, като разчитате на вкусовете на приятелите си “.

Tastebuds ще ви позволи да разширите плейлистите си благодарение на приятелите си

Spotify ще тества Tastebuds, нова функция за проследяване на плейлисти и любими песни на приятелите му

Този нов инструмент ще даде възможност да се изберат приятели със или без същите музикални афинитети, за да се открие какво слушат, за да се разширят техните плейлисти и техните музикални познания. Функцията “Heavy Rotation” също би позволила да се подчертаят най -слушаните от тях заглавия и по този начин да се знае повече за техните вкусове и настроение в момента..

С Tastebuds Spotify се опитва да постави споделянето отново в центъра на своите дейности

След Friends Weekly, Spotify тества функцията Tastebuds, за да разбере какво слушат нашите приятели

Интерактивността между потребителите никога не е била приоритет за Spotify досега, въпреки ролята си на социална платформа. Ако споделянето на песни в социалните мрежи, както в Instagram Story, вече е възможно и че проследяването на плейлистите на неговите приятели вече се предлага в компютърната версия на Spotify, размяната на заглавия и открития чрез съобщения е изтрита след затваряне вътрешната система за съобщения на приложението. Остава да се види дали тази нова функция Tastebuds най -накрая ще премине тестовата си фаза и ще стане широко разпространена..

Инструментът ще им позволи да разберат по -добре музикалните афинитети на приятелите си

С Tastebuds Spotify се опитва да внесе повече социална интерактивност в приложението си