Technews & Gadgets

Tesla обявява пристигането на своя слънчев покрив 3.0

Илон Мъск не се отказва и продължава оптимизма си, като представя нова версия на своите слънчеви плочки за дома. С 25-годишна гаранция и черно покритие от закалено стъкло, новият слънчев покрив на Tesla може да достави до 10kW, на цена от около $ 210 на квадратен метър..

Слънчевият покрив от Tesla версия 3.0

Tesla обявява пристигането на трето поколение слънчеви керемиди за слънчеви покриви

Тази нова актуализация на слънчевия покрив от Tesla е третият тест на марката на Илон Мъск, след като той влезе на домашния пазар за производство на слънчева енергия през 2016 г., с повече от смесен успех. Обещана като по-икономична от двете си предшественици, тази трета версия, предлагана днес от американския предприемач, се откроява повече с факта, че тези нови плочки могат да бъдат инсталирани от майстор на трета страна, без директна намеса от Tesla..

Tesla обявява пристигането на ново поколение керемиди за своя проект за слънчев покрив

Илон Мъск обявява нови скъпи и по -прости месечни плочки за своя слънчев покрив

С външен вид, близък до класическите плочки, те по този начин се доближават до първоначалната идея за марката, като предлагат дискретен и по -ергономичен продукт от конвенционалните слънчеви панели, дори ако последният формат е окончателно избран по време на втория опит. Търговски провал поради трудността при инсталирането, изискващ известна работа върху самата къща и който днес Илон Мъск счита за “доста занаятчийски продукт”, сравнявайки процеса с “производството на самолет, чиито завършвания след това ще бъдат извършени при поемане -извън пистата “.

Въпреки неуспеха на първите си два опита, Илон Мъск упорства в областта на слънчевите покриви – Solar Roof

Въпреки два неуспешни опита, Тесла продължава да залага на слънчевия покрив с нови керемиди

Според шефа на Tesla, това ново поколение слънчеви покриви се възползва от сложен производствен процес и опростен дизайн, позволяващ да се вземе предвид неговото мащабно развитие, докато двата предишни провала се считат за прости тестове от милиардера. Този нов слънчев покрив с по -големи и по -плътни керемиди ще помогне „да се даде живот на покривите“ и „че в бъдеще ще бъде странно, че покривите не събират енергия“, каза той. Добави, предвиждайки инсталирането на хиляда покриви на седмица в рамките на няколко месеца.

Tesla планира да инсталира 1000 нови слънчеви покрива седмично

С новите си керемиди Tesla очаква да развие своя слънчев покрив в размер на 1000 инсталации седмично

Открийте всички високотехнологични новини в нашия официален акаунт в Twitter.