Technews & Gadgets

Tesla забавя затварянето на своите точки за продажба и увеличава цените си

След като обяви затварянето на своите 398 физически отстъпки и намерението си да се съсредоточи единствено върху онлайн продажбите, производителят на електрически автомобили Tesla току -що отмени решението си, като посочи, че най -накрая иска да запази половината от магазините си, в замяна на намаляване на персонала и увеличение на цените с около 3%. Тази инфлация, последвана от предишен спад от 6% в съответствие с първоначалното обявяване на пълното затваряне на точките за продажба, не трябва обаче да засяга входното ниво на Модел 3 (50 300 евро), а само неговите „версии с по -високи завършвания, S и X ”по този начин са посочили марката. Тя предупреди също потенциалните купувачи: „Бъдещите клиенти на Tesla сега имат една седмица да поръчат по текущата цена, преди увеличението да влезе в сила от 19 март“.

Tesla ще запази половината от своите търговски обекти и ще увеличи цените с 3%

Tesla ще затвори само половината от търговските си обекти и ще увеличи цените с 3%, без да се включва Модел 3 След като проучи всички свои дилъри, Tesla казва, че вече е затворила 10% от тях през последните седмици. Затварянията засега са засегнали само обекти с ниска видимост, с други думи “които не канят естествения трафик, за който са проектирани”, докато всички останали ще продължат да бъдат разглеждани с фин гребен и дарени. Малки екипи. Следователно приоритет ще се дава на местата за продажба, разположени в търговски центрове и които следователно се възползват от по -широката експозиция.

„Бъдещите клиенти ще се научат как да поръчват Tesla чрез телефона си“

Дилърите на Tesla са шоуруми, но не и търговски обекти и увеличават цените с 3 процента Tesla също така иска да припомни, че нейните точки за продажба ще бъдат представени повече като витрини, предназначени да информират потенциалните клиенти, а не като отстъпки строго погледнато, като купувачите системно се пренасочват към сайта на марката, за да финализират покупката си. Оспорена стратегия, тъй като е разочароваща за някои от клиентите и синоним на загубени продажби: „Отивайки до магазина, бъдещите клиенти ще могат да се научат как да поръчат Tesla през телефона си за няколко минути“. Марката обаче трябва да осигури намален склад, за да задоволи желанията за незабавни покупки и тестовете, като същевременно запази политиката на удовлетворение или възстановяване на сумата от 7 дни и 1600 км..

Увеличението на цената няма да повлияе на началния модел 3 (50 300 евро)

Три процента увеличение на цената, което идва с задържането на магазина на Tesla, няма да засегне модел 3

След като обяви пълното затваряне на концесиите си, позволяващи оперативна икономика и спад на цените от 6%, следователно Tesla се връща назад и връща назад във времето цените си с 3%. Обрат в лицето на няколко дни, които струваха на фирмата на Илон Мъск дребно от 6 милиарда долара пазарна капитализация.

Промяна на мнението на 6 милиарда долара

Промяната в стратегията на Tesla за затваряне на търговските обекти струва на марката на Илон Мъск 6 милиарда долара на фондовия пазар