Technews & Gadgets

Този холандски ресторант заменя сервитьорите с роботи

Холандски ресторант вече въведе нови роботизирани сървъри като начин за намаляване на контакта човек-човек на фона на пандемията на коронавирус. Червените и белите роботи (които приличат малко на Роузи от американския анимационен телевизионен сериал “The Jetsons” с изключение на цвета) ще поздравят клиентите, ще сервират храна и ще вземат употребявани ястия от масите в ресторант “Royal Palace”. град Ренес.

Роботните сървъри на холандския ресторант “Royal Palace”

Робор в червено -бяла рокля, нов холандски ресторант заменя сервитьорите с роботи

Функционалностите на сервитьорите роботи в холандския ресторант

Роботите, които все още не са кръстени, казват „здравей и добре дошъл“ и носят малки шалове, може би за да изглеждат по -малко странни. „Те ни помагат да работим добре, поне риск за нас и за клиентите“, обяснява Леа Ху, чието семейство притежава ресторант „Royal Palace“. Тя добавя: „Често сме заети и почистваме масите още повече, а роботите ни дават допълнителна ръка за помощ. Винаги сме тук. Винаги ще има нужда от хора в тази индустрия.

Роботите могат да помогнат на ресторантьорите да следят разстоянието между клиентите 

Роботите могат да помогнат на ресторантьорите да следят разстоянието между клиентите, новия коронавирус

Откъде дойде тази идея? ?

Когато Шаосун Ху, бащата на Лия, видя роботизирани сервитьори, сервиращи храна в Китай миналата есен, той знаеше точно какво иска за ресторанта си в холандския морски град Ренес. Той нямаше представа за тяхната полезност и значимост в момента. Пандемията превърна една фантастична и футуристична идея в необходимост. Може да изглежда, че живеем в алтернативна реалност, която би могла да превърне бъдещето в дистопично бъдеще, където човешкото докосване е страшно..

Бъдещето на роботиката и нейното използване днес

Бъдещето на роботиката и нейните приложения днес, робот и момиче, държащи се за ръце

Роботи по време на пандемията

Една от важните характеристики на роботите ще бъде да наблюдават разстоянието между хората и масите, за да спазват правилата за социално дистанциране. „Ще ги използваме, за да се уверим, че 1,5 метра, от които се нуждаем по време на кризата“, каза Лиа Ху.

В Холандия ресторантите са затворени повече от два месеца по време на пандемията. Много от тях започват да се отварят отново, но с ограничения за броя на клиентите. Роботните сервитьори, разбира се, не могат да хванат коронавируса, но те все още няма да могат да помогнат на клиентите с хранителни алергии или да вземат този стол за хранене за тази група от седем души с извиващо се бебе.

Идеята да се използват роботи за неговия ресторант дойде на собственика по време на едно от посещенията му в Китай

Човешкият контакт в ресторантите в епидемията, роботиката и нейната употреба днес играчка stortrooper

Ресторантската индустрия имаше трудни няколко месеца, като само през април ресторантите загубиха около 5,5 милиона работни места. Изглежда малко вероятно сървърите на роботи да се разпространят в американските ресторанти скоро. Цената вероятно ги прави непосилни за повечето малки предприятия.

Неотдавнашна практика в Китай беше вдъхновение за собствениците на ресторант “Royal Palace”. И трябва да се отбележи, че “механичните хора”, които сервират храна в китайските ресторанти, са по -скоро новост, отколкото монах, за да бъдат по -ефективни. Повечето роботизирани сървъри не са най -добрите в работата си.

Холандският ресторант заменя сервитьорите с сервитьори -роботи

Холандски ресторант, който помага на служителите си с роботизирани сервитьори