Technews & Gadgets

Uber Eats планира да стартира доставка на дронове това лято

След като направи убедителни тестове, Uber Eats планира да стартира своята услуга за доставка на бърза храна с дрон в американския град Сан Диего това лято..

Uber Eats скоро ще направи първите си доставки с дронове над небето на Сан Диего

Изображение на дрон Uber Eats, който ще започне доставка на поръчки и менюта до Сан Диего през лятото на 2019 г.

Ако поради очевидни технически причини и причини за безопасност поръчките няма да бъдат доставени директно на клиента с дрона, окончателната доставка ще бъде извършена от служители от Uber, отговорни за извличането на менюто в зона за безопасно кацане, предвидена за тази цел . Това може да включва покрива на определени паркирани автомобили на компанията VTC и по този начин да накара водачите да работят. Скоростта на доставка на Uber Eats от следващо поколение по въздух трябва да бъде приблизително същата като традиционната наземна версия, таксувана на около 7,5 евро в калифорнийския град. Нов вид опаковка също се проучва в партньорство с McDonald’s, основната марка, свързана с разработването на проекта за доставка на дронове, с цел поддържане на температурата и целостта на доставените продукти.

Uber Eats все още планира да предоставя човешка помощ на своите дронове за доставка на последната миля

Логото на Uber Eats, което ще стартира първите доставки на храна с дрон в небето на Сан Диего това лято

Този нов проект, ръководен от неговия мениджър Ерик Алисън, изглежда е мотивиран от успеха на услугата Uber Eats и нейния устойчив растеж, оценен на + 150% миналата година. Следователно компанията иска да развие офертата си, като предоставя по -бързи въздушни услуги от тези, предоставяни от нейните доставчици на велосипеди или автомобили. Марката прогнозира, че новите й дронове, чийто окончателен дизайн все още не е разкрит, ще могат да доставят своите клиенти за седем минути в радиус от 2,5 километра, срещу средните 21 минути на настоящите доставчици..

„Нашите клиенти искат качество и ефективност, всичко, което доставката на дронове може да предложи“ Ерик Алисън, Uber

С доставката на безпилотни летателни апарати, стартирана в Сан Диего това лято, Uber Eats очаква времето за изчакване да бъде намалено на седем минути от 21 минути за доставка на велосипеди

Преди да може да разработи новата си услуга обаче, Uber ще трябва да получи необходимите разрешения от Управлението за гражданска авиация на САЩ, което също определи Сан Диего като един от десетте града, в които могат да се провеждат тестове, свързани с този тип машини. Безопасността, шумовото замърсяване и новият вид въздушен трафик ще бъдат ключовите фактори, които трябва да бъдат определени за развитието на използването на дронове за търговски цели, предназначени да се увеличат експоненциално през следващите години..

С доставката на безпилотни летателни апарати Uber продължава да прави иновации, за да поддържа силен растеж в своите услуги за доставка

Снимка на скутер за доставка на Uber Eats, който ще започне доставката на дронове в Сан Диего през лятото на 2019 г.