Technews & Gadgets

WhatsApp ще контролира добавянето му към дискусионни групи

Услугата за съобщения WhatsApp, собственост на Facebook, току -що стартира нова опция за контрол на добавянето й от трети страни към определени дискусионни групи. Тази нова мярка също има за цел да ограничи разпространението на фалшиви новини и „инфо“, както и да ограничи търговските и други злоупотреби, като запази поверителността на номерата. Тази нова функция ще предлага три различни нива на филтриране, за да блокира всяко допълнение към групов чат, частично ограничено до определени контакти или напълно безплатно. Ще бъде въведена и ограничена във времето система за уведомяване за лични съобщения, изпратени от неизвестни лица или засегнати от филтрирането..

WhatsApp стартира нова опция за ограничаване на добавянето към групови чатове

Лого на WhatsApp на зелен фон за статия за новата опция за филтриране на групови съобщения

Този нов напредък на WhatsApp по отношение на поверителността се появява заедно с друга услуга, която сега се предлага от приложението в Индия, наречена „Checkpoint Tipline“, което дава възможност да се провери достоверността на информацията, предавана чрез съобщения. Това решение е след разпита на WhatsApp от индийското правителство преди няколко месеца, след разпространението на невярна информация в голям мащаб, което доведе до трагични линчове. Съобщенията бяха изтъкнати и по време на президентската кампания в Бразилия, обвинени за пореден път в разпространяване на неистини, пропаганда и други конспиративни теории. Разпространявайте се толкова по -бързо и по -вирусно, когато става чрез групови дискусии.

WhatsApp е един от най -използваните канали за разпространение на фалшиви новини

WhatsApp иска да ограничи разпространението на фалшиви новини, като филтрира достъпа на всички до дискусионни групи

Следователно Индия и нейните безброй потребители действат като лаборатория по отношение на борбата срещу фалшивите новини и обработката на информация, което е още по -важно в навечерието на изборите, за които ще бъдат избрани близо милиард избиратели. анкети. Докато Facebook публично съобщаваше за борбата си с опияняващия, WhatsApp беше посочен в своята пасивна роля за разпространение на измами и използването му от политическите партии в страната..

WhatsApp предлага три незадължителни нива на филтриране

новата функция на WhatsApp дава възможност да се контролира добавянето на номера му към групи от трети страни

Новата опция, внедрена от WhatsApp, обаче остава ограничена от факта, че не е автоматична и зависи от добрата воля на потребителите. За да се възползвате от тази услуга, изборът на филтър трябва да бъде направен ръчно чрез настройките на приложението: Настройки – Акаунт – Поверителност – Групи. След това се предлагат трите нива на филтриране: „Лице“, ограничаване на всяка покана като цяло, „Моите контакти“, ограничаване на допълнения само от сертифицирани контакти и чрез известие за ограничен период от 3 дни или „Всички“, в с други думи неограничено членство.

Тествана първоначално с определени потребители, след това тази нова функционалност трябва да стане широко разпространена през следващите седмици чрез актуализация..

WhatsApp също е създал „Checkpoint Tipline“, услугата за проверка на факти.

WhatsApp стартира своята функция Checkpoint Tipline, която ви позволява да проверите достоверността на информацията, излъчвана в приложението