Technews & Gadgets

Youtube залага на „Shorts“, за да се конкурира с TikTok

Изправен пред метеорния възход на мрежата TikTok и нейните 842 милиона изтегляния през годината, Youtube е на път да настъпи в офанзива, за да се противопостави на китайското приложение на своя терен. Наистина, безспорният крал на онлайн видеото е на път да пусне своя собствена система за кратко музикално съдържание, “Shorts”.

С „Шорти“ Youtube иска да се разходи по цветните лехи на TikTok

Youtube залага на Shorts, новата му функция за кратко видео, вдъхновена от TikTok

„Шорти“ или когато Youtube е вдъхновен от състезанието

Вдъхновена от успеха на TikTok и нахалния му ръст от 125% само за две години, новата услуга, предлагана от Youtube, ще позволи на потребителите си да публикуват свои собствени кратки видеоклипове. За целта компанията не искаше да разработи специално приложение, за да интегрира инструмента си директно в мобилното приложение на дъщерното дружество на Google. Потребителите ще се възползват от множеството музика, лицензирана от Youtube Music, за да подобрят публикациите си. Употреба, много подобна, но обратна на тази на TikTok.

Огромният популярен успех на TikTok сред по -младите хора дава стари идеи в Youtube

С Shorts Youtube е вдъхновен от успеха на краткия формат да се конкурира с TikTok

Наглият успех на китайската мрежа TikTok продължава да събужда ревността на конкуренцията

Следователно Youtube продължава да черпи вдъхновение от печелившите формули на своите конкуренти. По този начин платформата беше избрала да копира идеята за Instagram и Snapchat Stories, като предложи публикуването на кратки видеоклипове. Обобщена стратегия в малкия свят на GAFA, докато Facebook също избра да се вдъхнови от TikTok, като разработи и тества собствена мрежа Lasso.

Истории и други кратки видеоклипове, нов звезден формат за социалните мрежи

Изправен пред успеха на TikTok с млади хора, Youtube стартира Shorts, нова функция за кратък формат

Успехът на TikTok, но и на Snapchat, говори много за новите навици на младите потребители на социалните мрежи. Изправени пред застаряването на публиката и спада на посещаемостта, някои социални мрежи залагат на популярни формули с надеждата да привлекат нови последователи. Следователно с „Шорти“ Youtube и неговите 2 милиарда активни потребители месечно разчитат на кратки програми, за да привлекат и задържат най -младите сред тях.

Създаден през 2005 г., Youtube вече се появява като зрял, но застоял модел

Вече застаряващи, Youtube и Facebook гледат към нови конкурентни формати, за да продължат напред