Technieuws en gadgets

Amazon Music lanceert zijn gratis streaming-aanbod

Samen met de aankondiging van Google heeft Amazon zojuist ook de lancering aangekondigd van een vergelijkbare gratis muziekstreamingservice, gefinancierd door advertenties, beschikbaar voor alle Alexa-klanten en Echo-luidsprekergebruikers. Tot die tijd bood Amazon alleen een betaalde abonnementsdienst aan, die beperkt toegankelijk is via een abonnement op zijn Prime-aanbieding, of via Music Unlimited, aangeboden vanaf 3,90 euro per maand. Deze nieuwe gratis dienst zou een catalogus moeten bieden die gelijkwaardig is aan die van Prime, namelijk 2 miljoen nummers tegenover 50 miljoen voor de Music Unlimited-dienst. Een manier voor Amazon om zijn advertentie-inkomsten te verhogen, die in 2018 meer dan tien miljard dollar bereikten.

Amazon Music introduceert nieuwe gratis streamingaanbieding

Amazon Music-logo lanceert een nieuwe aanbieding voor gratis muziekstreaming voor de Alexa-assistent

Dit nieuwe gratis aanbod verschijnt als een toonaangevend product voor Amazon op de markt voor audiostreaming, de gigant wil zijn nieuwe gebruikers aanmoedigen om zich gemakkelijker te abonneren op zijn betaalde diensten, om zijn concurrenten in de sector, namelijk platforms, tegen te gaan. , Deezer of Pandora. Deze aankondiging bevestigt de eerste geruchten dat Amazon zijn positionering in deze entertainmentsector wilde versterken. Het huis van Jeff Bezos zou er dus in geslaagd zijn om de platenmaatschappijen te overtuigen dankzij betalingsgaranties die verzekerd waren door de financiële soliditeit van het bedrijf.

Amazon Music vertrouwt op gratis om nieuwe Alexa- en Echo-gebruikers aan te trekken

Met een gratis aanbod wil Amazon Music nieuwe klanten aantrekken voor zijn betaalde streamingdienst en gebruikers voor zijn Echo-luidspreker die is verbonden met Alexa

Deze strategie geldt naast de hardwareproducten van het merk. Een abonnement op Amazon Music zou daarom natuurlijker gepaard gaan met een aankoop van Echo-luidsprekers in plaats van een model ondertekend door Google of Apple. De markt voor slimme luidsprekers groeit momenteel sterk, waarbij het percentage uitgeruste Amerikaanse huizen nu 41% bereikt, terwijl het model van Amazon, Alexa, 100 miljoen verkochte exemplaren bereikt.

Het aantal huishoudens dat is uitgerust met aangesloten luidsprekers groeit sterk

Amazon wil zijn inkomsten uit muziekadvertenties verhogen en tegelijkertijd nieuwe gebruikers van Echo Alexa slimme luidsprekers aantrekken

Deze komst van Amazon op het gebied van gratis streaming zou nadelig moeten zijn voor de grote historische leider Spotify. Tot nu toe heeft het Zweedse bedrijf, het enige bedrijf dat een echt gratis aanbod aanbiedt, het voortouw genomen en aangetoond dat de aantrekkelijkheid van gratis natuurlijk positieve gevolgen heeft voor het aantal conversies naar betaalde abonnementen. Deze bereikten 96 miljoen tegen 116 miljoen gratis gebruikers. Een optie die Apple nog niet heeft willen ontwikkelen, genoegen nemend met een alleen betaald aanbod.

Amazon treedt in de voetsporen van Spotify

Met zijn nieuwe gratis aanbod zal Amazon Music proberen te concurreren met Spotify-streaming en Google Home-hardware