Technieuws en gadgets

Amazon tikt op zijn stemassistent Alexa

Zoals de Bloomberg-website onthult, worden discussies die worden gevoerd tijdens interactie met Amazon’s intelligente assistent Alexa opgenomen en verwerkt door het bedrijf van Jeff Bezos. Als bepaalde oproepen, met name naar callcenters, automatisch worden gesignaleerd als kunnen worden opgenomen, gebruikt Amazon dezelfde techniek voor het verwerken van spraakgegevens, maar op een meer sluwe manier, zoals het discreet meldt in een van zijn voorwaarden. waarin wordt uitgelegd dat “verzoeken gericht aan Alexa waarschijnlijk zullen worden gebruikt om het systeem zelf te verbeteren”.

Deze onthulling merkt op dat Amazon een team heeft van duizenden werknemers en onderaannemers, verantwoordelijk voor het luisteren naar uren aan audiobestanden die door Alexa zijn verzameld en het analyseren van hun inhoud om het gebruik ervan beter te begrijpen..

Amazon tikt op zijn slimme stemassistent Alexa

Amazon's Alexa Smart Assistant-logo beluisterd door medewerkers die gebruikersgesprekken analyseren

Aangezien werknemers in verschillende delen van de wereld worden onderworpen aan allerlei soorten inhoud terwijl ze luisteren en analyseren, worden ze uiteindelijk getuige van het dagelijkse leven van veel gebruikers en hun eisen. Vaak triviale en grappige anekdotes aan de ene kant, maar ook wat meer verontrustende scènes aan de andere kant, zoals gerapporteerd door sommige analisten die luisteren naar bepaalde verdachte geluiden, mogelijk uit scènes van agressie volgens hen. Rapporten a priori verduisterd door Amazon volgens getuigenissen verzameld door Bloomberg, ondanks de aanwezigheid van procedures die door het bedrijf in dit soort gevallen zijn ingesteld.

Amazon heeft duizenden werknemers die naar gebruikersinteracties luisteren en deze analyseren met Alexa

foto van Jeff Bezos CEO van Amazon ter illustratie van artikel over afluisteren door werknemers op Alexa

Geconfronteerd met wat een schending van de privacy lijkt te zijn, verdedigt Amazon zichzelf door te pleiten voor “de veiligheid en vertrouwelijkheid van de persoonlijke informatie van zijn klanten”, en benadrukt “dat een beperkt percentage van de records wordt geannoteerd om de ‘Alexa-ervaring ( …) en dat deze worden gebruikt om de spraakherkenning en het begrip van natuurlijke taal te verbeteren”. Tot slot probeert Amazon zijn gebruikers gerust te stellen door te bevestigen dat de dienst strikte maatregelen neemt met betrekking tot de informatie over de identiteit van de klanten waarnaar wordt geluisterd en dat een nultolerantiebeleid wordt toegepast op zijn werknemers om technische en operationele bescherming te garanderen..

Amazon zorgt ervoor dat “de veiligheid en vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie van zijn klanten” worden gerespecteerd

foto van de Alexa-module, waar duizenden Amazon-medewerkers naar luisteren om de klantervaring te analyseren en te verbeteren

Dit nieuws is uiteindelijk geen primeur in de wereld van het slimme assistentschap van Amazon, nadat bleek dat de Ring-videobeltoonservice ook enkele videobestanden van zijn gebruikers gebruikt. Onnodig te zeggen dat achter kunstmatige intelligentie nog steeds de menselijke hand schuilgaat, maar ook zijn ogen en nu zijn oren.

Na Ring is Alexa onderhevig aan actief luisteren van Amazon

foto's van de verschillende producten die compatibel zijn met de intelligente spraakassistent Amazon Alexa waarvan het gebruik wordt afgeluisterd