Technieuws en gadgets

Apple begraaft MacBook 12 en niet-Retina MacBook Air

Apple heeft zojuist stilletjes de pensionering aangekondigd van twee versies van zijn MacBook-laptop. Inderdaad, de ultraportable van het merk Apple, de MacBook 12, trekt zich al na slechts vier jaar dienst terug. Het wordt in de kast vergezeld door de oudere generatie MacBook Airs zonder Retina-display, waarvan de vervanging afgelopen september op de rails kwam en zojuist een nieuwe update heeft geërfd die het True Tone-technologie geeft..

Apple presenteerde een update van zijn MacBook-aanbod

Apple heeft een wijziging in zijn laptopaanbod aangekondigd met het einde van MacBook 12 en de update naar Air Et Pro

Twee jaar aan de kant geschoven door Apple, dat het niet nuttig achtte om er nieuw leven in te blazen, was de MacBook 12 er ondanks zijn kracht toch in geslaagd om een ​​marktaandeel te veroveren dankzij zijn finesse en zijn vedergewicht. Directe concurrentie van zijn neef de MacBook Pro, krachtiger voor metingen nauwelijks hoger en vooral gepresenteerd tegen een vergelijkbare prijs lijkt daarom de doodsklok te hebben geklonken van de kleine 12. De MacBook Air Retina wordt daarom direct op zijn plaats geïnstalleerd en profiteert van de goedkeuring van een door Apple toegepaste prijsverlaging van ongeveer honderd euro, voor een instapprijs die is vastgesteld op 1249, evenals de komst van True Tone-technologie.

MacBook Air Retina vervangt absoluut zijn voorganger in standaarddefinitie

Apple werkt MacBook Air Retina bij door True Tone te installeren en stopt met de verkoop van MacBook 12

De eliminatie van de oude generatie MB Air leek onvermijdelijk gezien het enigszins verouderde ontwerp, in het licht van de concurrentie die steeds meer geneigd was om hun draagbare producten te verbeteren. Het gebrek aan hoge resolutie, aanraakschermen en hybride formaten deed het beter dan de laptop, die Apple uiteindelijk als zijn instapproduct aanprijsde..

Ondanks zijn voordelige afmetingen buigt de MB 12 en verlaat hij zijn plaats aan Air Retina

Apple beëindigt MacBook 12 vervangen door MacBook Air Retina-update

Een andere nieuwigheid die Apple in het voorjaar van 2019 presenteerde, is de komst van de Touch Bar op alle MacBook Pro’s, inclusief instapniveau. De voorheen onuitgeruste versie, zoals de 13-inch, verdween daarmee uit de roulatie. Een veralgemening van de Touch Bar waarmee Apple zijn aanbod iets meer kan segmenteren en de Pro- en Air-versies verder kan differentiëren.

MB Pro profiteert nu standaard van de Touch Bar

Apple werkt MacBook 13 bij door Touch Bar op alle Pro-modellen te installeren