Technieuws en gadgets

Apple TV+ komt 1 november aan voor € 4,99 / maand

Het Apple-merk heeft zojuist tijdens zijn keynote op dinsdag 10 september de lancering aangekondigd van zijn nieuwe streamingdienst Apple TV + op 1 november tegen een prijs van 4,99 euro per maand.

Apple TV + komt op 1 november op schermen

Tim Cook maakte tijdens de keynote van 10 september bekend dat Apple TV+ op 1 november wordt gelanceerd voor een prijs van 4,99 euro per maand

Voor één keer maakt het bedrijf onder leiding van Tim Cook een gebaar naar toekomstige kopers van iPhone, iPad of Apple TV en biedt hen een eenjarig abonnement aan op het nieuwe SVOD-platform. Voor hen en anderen zal Apple TV + beschikbaar zijn op iOS, Mac, Apple TV, Samsung Bixby en LG Web OS Smart TV’s, Amazon Fire TV, evenals op internet, via tv.apple.com.

Apple TV+ zet in op een scherpe prijs bij een maandabonnement van € 4,99

De Apple TV+ streamingdienst arriveert op 1 november met een scherpe prijs van 4,99 euro

Na Disney+ lijkt Apple ook de marktleider, Netflix, een slag te willen slaan door de kaart van agressieve prijsstelling te spelen. Terwijl het bedrijf met grote oren een introductieprijs van 6,99 euro aankondigt voor zijn dienst die op 12 november komt en Netflix pas kan worden gewijzigd van 7,99 euro per maand, komt Apple onder de noodlottige lat van 5 euro per maand, inclusief vijf accounts om te delen . Een ongekende strategie van het bedrijf Cupertino, dat niet gewend is altruïsme te zijn.

Een zeer beperkte lanceringscatalogus …

Ondanks een lage prijs van 4,99 euro per maand zal Apple TV+ zijn aanbod inhoudelijk moeten versterken

Als Apple zich gaat positioneren als een geloofwaardige concurrent op het gebied van prijsstelling, blijft de kwestie van de inhoud en wat het bedrijf voor deze prijs kan bieden. Inderdaad, de catalogus die gepland staat voor de lancering op 1 november lijkt erg mager in vergelijking met wat de concurrentie biedt, zelfs als nieuwe programma’s moeten verschijnen wanneer en wanneer. Onder hen de serie The Morning Show met Jennifer Aniston en haar budget van $ 15 miljoen per aflevering, Amazing Stories van Steven Spielberg, of de films On the Rocks van Sofia Coppola met Bull Murray en Are You Sleeping? door Octavia Spencer. … maar die in de loop van de tijd en een toenemend budget zou moeten groeien.

Ik kijk ernaar uit om de service te ontdekken ?

Apple heeft aangekondigd dat het budget heeft verhoogd om nieuwe programma's voor zijn Apple TV + VOD-service aan te bieden die op 1 november zal verschijnen tegen een prijs van 4,99 euro per maand

Hoewel sommige series, zoals Netflix, in hun geheel beschikbaar zouden moeten zijn, zouden de meeste programma’s bij de lancering slechts beschikbaar moeten zijn met een snelheid van drie afleveringen, gevolgd door een nieuwe per week, zoals het geval is voor Disney..