Technieuws en gadgets

Apple verlaagt de prijs van de iPhone om de verkoopdaling tegen te gaan

Apple-baas Tim Cook overweegt nu om de prijs van de iPhone in sommige landen te verlagen om een ​​merkbare daling van de verkoop tegen te gaan. Het Apple-merk heeft namelijk zojuist een omzetdaling op zijn ster-smartphone aangekondigd van ongeveer 15% in vergelijking met het voorgaande jaar, terwijl de algemene omzet van het bedrijf ook met 5% is gedaald tot $ 84,3 miljard.

Apple staat op het punt de prijs van de iPhone te verlagen

foto van een iPhone-aankoop in dollars om de prijsdaling van de Apple-smartphone te illustreren na een daling van de verkoop

Als Tom Cook geen specifiek land heeft genoemd waar deze tariefverlaging van toepassing zal zijn, is het zeer waarschijnlijk dat China en Aziatische landen als eerste betrokken zijn, vanwege een drastische daling van de verkoop, in concurrentie met lokale bedrijven zoals Huawei en Samsung . Een andere weg van reflectie, de indexering van de verkopen in lokale valuta, om zo goed mogelijk aan te passen aan de specifieke kenmerken van de markten, baseerde Apple zich tot nu toe op de dollarkoers en stelde zich tevreden met het afstemmen van zijn prijzen op de Amerikaanse wisselkoers . Een indexatie die ook zijn weerslag had op de Europese markt, met name in het Verenigd Koninkrijk, met de val van het Britse pond na Brexit. “Als je kijkt naar vreemde valuta’s en meer in het bijzonder die van markten die het afgelopen jaar moeilijkheden hebben ondervonden, was de prijsstijging van onze producten daar duidelijk groter”, zei de CEO van Apple. we gaan januari in en beoordelen de macro-economische situatie in sommige van deze markten, we hebben besloten terug te keren naar prijzen die meer geschikt zijn voor lokale markten, in de hoop de verkoop in deze regio’s te vergroten. “

Verlaag de prijs van de iPhone om marktaandeel terug te winnen in bepaalde landen

illustratie van de prijsdaling van Apple iPhone China om de omzetdaling in bepaalde landen te stoppen

Deze prijsdaling zou echter winstgevender zijn dan ooit voor Apple, gezien de aanzienlijke groei in zijn dienstensector. Het kan bogen op een omzetstijging van 19% tot 10,9 miljard, gegenereerd door de Apple Music- en App Store-platforms, allemaal binnenkort uitgebreid met een videostreamingservice voor exclusieve inhoud, evenals een andere gewijd aan videogames. Merk op dat de andere producten van het merk ook in goede staat verkeren, met een omzetgroei van ongeveer 9% voor de Mac-familie en tot 33% voor accessoires en aangesloten producten, waaronder Apple Watch 4.

Iphone neer, diensten omhoog

foto iphone x in een Apple Store voor artikel over Apple dat zijn prijzen verlaagt om zijn verkoop te verhogen

Deze eerder ongekende prijsherzieningsmaatregel van Apple zou daarom uiteindelijk positief zijn voor de toekomst van het merk. Het valt echter nog te bezien wat de concrete impact van deze nieuwe strategie zal zijn tegen september en de volgende Keynote, in een smartphonewereld die competitiever is dan ooit. Omdat Chinese fabrikanten zoals Vivo en Xiaomi niet langer tevreden zijn om achter de iPhone aan te rennen, maar er nu tegen proberen op te staan. Grote merken zijn niet te overtreffen, met de komst van een reeks opvouwbare telefoons dit jaar bij Samsung. De toekomst van Apple belooft er dan ook een van gevechten te worden, waarvoor nog een jaarlijkse iPhone-upgrade misschien niet genoeg is..

De iPhone op een keerpunt in zijn regering

fotofabricage iphone en verkoop in Apple Store voor artikel over lagere prijs van iphone