Technieuws en gadgets

Aqua, het eerste waterstofjacht

De beroemde miljardair (Bill Gates), voormalig Microsoft-baas, behoudt het beeld van een eenvoudig ogende man ondanks zijn tweede plaats in de ranglijst van de rijkste mannen ter wereld. Degene die we kennen is echter gehecht aan nieuwe groene technologieën (zou zichzelf hebben aangeboden), een van de meest flitsende symbolen van de superrijke outfit, een jacht. Merk op dat deze grote boot genaamd Aqua in feite de eerste in zijn soort is die wordt aangedreven door waterstof.

Update: de Bill Gates Foundation en de Sinot Company hebben op dit moment weerlegde het officiële bestaan zo’n partnership voor Aqua. Informatie die je met een korreltje zout moet nemen

Aqua, het eerste superjacht op waterstof

Aqua, het in 2019 gepresenteerde waterstofsuperjacht zou een koper hebben gevonden

(Bill Gates) heeft daarom gewoon plezier gehad terwijl hij zich aan zijn ecologische verplichtingen hield. De man heeft zojuist een order geplaatst bij de Nederlandse reder Sinot om hem het eerste superjacht ter wereld te leveren dat wordt aangedreven door een waterstofbrandstofcel. Volgens de Telegraph wordt de in 2019 gepresenteerde 112 meter lange boot, geïnspireerd op het Aqua-concept, geschat op zo’n 600 miljoen euro. Met vijf dekken biedt het plaats aan 14 passagiers naast 31 bemanningsleden.

Aqua, het schip van 600 miljoen euro

Aqua, het superluxe waterstofjacht van het Nederlandse merk Sinot, gaat in 2024 de zee op

Qua motoren is deze nieuwe generatie superjacht gebaseerd op een duo motoren met een vermogen van 1 mw geleverd door twee tanks van 28 ton waterstof, voor een maximum snelheid van 31 km/u en een bereik van 7.000 km. Genoeg om transatlantische cruises mogelijk te maken.

14 passagiers en 31 bemanningsleden

Aqua, het door de Nederlandse Sinot ondertekende superjacht wordt geschat op 600 miljoen euro

Aqua en zijn waterstofmotoren zouden volgens de planning in 2024 naar zee gaan en zouden echter niet het meest CO2-neutrale schip zijn dat er is. Naast de heen en weer bewegende dieselmotor die het mogelijk maakt om bij de haveningang te manoeuvreren, is de waterstof die is gekozen om het voort te stuwen ook niet de schoonste, althans niet bij de productie ervan. Want als deze brandstof tevreden is met het afstoten van alleen waterdeeltjes in de atmosfeer, vereist de productie ervan veel fossiele brandstoffen, die op hun beurt veel schadelijker zijn voor het milieu.

Gepresenteerd in Monaco in 2019 als een conceptboot, zal Aqua by Sinot naar verwachting in 2024 naar zee gaan

na de presentatie van de conceptboot in 2019, kon Sinot Aqua in 2024 afwerpen