Technieuws en gadgets

Aston Martin Rapide E: de volgende auto van James Bond wordt elektrisch

Zoals wodka martini, de favoriete cocktail van 007, het Britse automerk Aston Semble, onlosmakelijk verbonden met het beeld van de beroemde geheimagent van Hare Majesteit. Als hij zich in de loop van de afleveringen een paar ontrouw aan het merk had toegestaan, lijkt het erop dat het Aston / 007-duo wraak heeft genomen. Na de DB10 uit de film “Spectre” zou de Engelse fabrikant nog een nieuwigheid reserveren voor de volgende avonturen van zijn favoriete held, namelijk de Rapide E, een 100% elektrisch model. Hoewel het waar is dat deze verandering, veroorzaakt door de regisseur van de 25e aflevering van de franchise, Cary Joji Fukunaga, radicaal, zo niet onnatuurlijk lijkt als men weet dat James Bond gehecht is aan de kreunende voertuigen, zou het goed zijn eraan te herinneren dat de discretie van een elektrisch apparaat kan in bepaalde situaties nuttig zijn.

James Bond gaat nu de elektrische Aston Martin Rapide E . besturen

Daniel Craig James Bond en zijn Aston Martin DB10, binnenkort aan het stuur van de elektrische Rapide E

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Rapide E, het eerste elektrische model van Aston Martin dat dit jaar in productie gaat, het volgende voertuig in kwestie dat 007 het genoegen zal hebben om te manipuleren. Op basis van de reeds bestaande “Rapide” zal de E-versie echter een dubbele elektromotor hebben in plaats van de traditionele V12. Met een gecombineerd vermogen van meer dan 600 pk en een koppel van 950 Nm brengen deze achteraangedreven motoren Bond in 4 seconden van 0 naar 100 km/u en bij topsnelheid tot 250 km/u. Zoals gebruikelijk zal 007 dan ook achter het stuur zitten van een uitzonderlijke auto waarvan de productie beperkt zal zijn tot slechts 155 exemplaren, voor een prijs van bijna 300.000 euro per stuk (330.000 dollar)..

Aston Martin Rapide E, nieuwigheid van de volgende aflevering van James Bond

voorkant van de aankomende James Bond 007-auto de elektrische Aston Martin Rapide E

Sinds Sean Connery in 1964 achter het stuur van de DB5 in Goldfinger verscheen, zijn de beelden van James Bond en Aston Martin nauw met elkaar verbonden in de geschiedenis van de cinema. Ondanks enkele incidentele verzoeningen in het verleden met BMW, Lotus of AMC, is het Engelse merk altijd trouw gebleven aan degene die zijn beste promotionele troef lijkt te zijn. Een bijlage gemarkeerd door de DB10, speciaal ontworpen voor de Spectre-aflevering van 2015.

De Rapide E, een uitzonderlijke elektrische auto: 600 pk, 0 naar 100 in 4 seconden, $ 330.000

foto van de elektrische Aston Martin Rapide E, het volgende voertuig gekozen om James Bond 007 te vergezellen

Als James Bond het had kunnen doen met de bestaande DB11- of Vantage-modellen, lijkt het erop dat Aston Martin van de gelegenheid gebruik wil maken om zijn eerste elektrische model te presenteren. Gepresenteerd als een monster met zijn beperkte productie, zou de Rapide E dus dienen als een graadmeter om een ​​markt te testen waarin het merk een plaats voor zichzelf wil vinden. Met de aankondiging van zijn nieuwe fabriek in Wales die zich toelegt op de productie van elektrische voertuigen, wil AM profiteren van de tentoonstelling van zijn Electric E op alle schermen over de hele wereld om tegelijkertijd zijn volgende luxeproject dat al in Genève wordt gepresenteerd, de “Lagonda” te promoten. elektrische concept-SUV.

 Sean Connery en zijn legendarische DB5 zo Brits

Aston Martin en James Bond hebben een lange Britse geschiedenis met de komst van de elektrische Rapide E voor de volgende aflevering van 007