Technieuws en gadgets

Audi onthult E-Tron Scooter, zijn nieuwe hybride scooter

Een jaar na de presentatie van zijn elektrische SUV E-Tron, die dit jaar werd gelanceerd, heeft Audi zojuist de komst aangekondigd van een nieuw type stadsvervoermiddel van 12 kg voor een topsnelheid van 20 km/u. Een hybride apparaat tussen de elektrische scooter en de skate, de E-Tron Scooter zou tegen het einde van 2020 in de straten van de grote steden moeten verschijnen, voor een prijs van ongeveer 2.000 euro. Het lijkt er echter op dat Audi overweegt zijn nieuwe speelgoed te reserveren voor eigenaren van E-tron-voertuigen als een optioneel “last mile”-accessoire..

Audi presenteerde E-Tron Scooter, een nieuw hybride concept

Audio onthulde E-Tron Scooter, het nieuwe concept van elektrische scooter

Door de vier wielen van een skateboard en het handvat van een scooter te combineren, onderscheidt het concept van de E-Tron Scooter zich van zijn naaste neven door zijn grip en rijpositie. Volgens de presentatie van het Duitse merk in Berlijn wordt de machine inderdaad met één hand aan het handvat bestuurd, wat verschilt van het stuur van de traditionele scooter. Deze hendel is ook bedoeld voor het accelereren en remmen van de machine, terwijl het sturen wordt gedaan door het gewicht en de helling van het lichaam.

E-Tron Scooter, tussen skate en scooter

Audi's E-Tron Scooter is een elektrische hybride machine tussen skateboard en scooter

Met een gewicht van 12 kg en opvouwbaar, heeft de E-Tron-scooter een bereik van 20 kilometer, geleverd door de batterij die direct in het handvat van de machine is geïntegreerd en wordt opgeladen door een regeneratieve rem die de tijdens het remmen geproduceerde energie gebruikt om hem opnieuw te laden. Een klein display geeft het batterijniveau aan, terwijl LED-lampjes voor, achter en stop zorgen voor een minimum aan comfort en veiligheid, versterkt door de aanwezigheid van een hydraulische noodrem te voet. Met een Bluetooth-verbinding is deze skate van de nieuwe generatie aanpasbaar en beschermd tegen diefstal.

E-Tron Scooter sluit qua prestaties aan bij de concurrentie

E-Tron Scooter wordt bestuurd met één hand en stuurt met het gewicht van het lichaam

Met zijn E-Tron-scooter met prestaties die gelijkwaardig zijn aan die van zijn concurrenten, de Xiaomi QiCycle of Segway Ninebot ES2, maar met een hogere prijs dan de Rev de Boosted, sluit Audi zich daarom aan bij de trendy club van autofabrikanten die zichzelf lanceren in de wereld van elektrisch stadsvervoer, naast Ford, Volkswagen of zelfs GM en zijn elektrische fietsen.

E-Tron-scooter moet worden gereserveerd voor eigenaren van elektrische voertuigen van Audi

Audi lanceert hoorzitting dat E-Tron Scooter zal worden gereserveerd als een optie voor kopers van de E-Tron SUV