Technieuws en gadgets

BlackBerry Messenger (BBM) stopt eindelijk

Deze 31 mei markeert het definitieve einde van de BlackBerry Messenger mobiele berichtenservice. Het bedrijf Emtek, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Blackberry-gestempelde chatservice, heeft eindelijk geïmplementeerd wat het vorige maand had aangekondigd, met andere woorden het einde van de BBM-service, die al een paar jaar gestaag afneemt en nu wordt gemeden in het voordeel. meer populaire applicaties zoals WhatsApp of Telegram. In ruil voor deze sluiting en om zijn professionele gebruikers gerust te stellen, kondigde het merk aan BBMe, de versleutelde en versleutelde versie van berichten, toegankelijk te maken voor het grote publiek, via Play Store, Apple Store en Windows en tot nu toe voorbehouden aan bedrijven..

Emtek beëindigt BlackBerry Messenger BBM Adventure

Voor Blackberry, wiens bedrijf Emtek heeft besloten de BlackBerry Messenger BBM-applicatie te stoppen

Emtek, dat drie jaar geleden besloot de consumentenversie van BlackBerry Messenger nieuw leven in te blazen, moest zich erbij neerleggen. “We hebben veel energie gestoken in het upgraden van BBM, een applicatie die al lang wordt gewaardeerd door de gebruikers en waar we trots op zijn (…) De technologie-industrie is echter erg vloeiend en ondanks onze aanzienlijke inspanningen hebben gebruikers er de voorkeur aan gegeven om zich tot andere platforms te wenden. , terwijl we er niet in geslaagd zijn om genoeg nieuwe volgers te overtuigen ”zo herkende Blackberry op zijn eigen blog.

“BlackBerry Messenger-gebruikers keken liever naar andere platforms”

BlackBerry Messenger BBM kon niet concurreren met andere berichtenplatforms en werd afgesloten door Emtek

BlackBerry Messenger heeft inderdaad te maken gehad met de zeer sterke concurrentie als gevolg van de opkomst van applicaties die steeds populairder en essentiëler worden, zoals WhatsApp, Messenger of Snapchat. Ondanks rechtszaken die dit jaar tegen Twitter zijn aangespannen wegens octrooi-inbreuk en de toevoeging van een samenwerking met Uber in 2017 via de toevoeging van een in-app-service, is de populariteit van BBM met de jaren gestaag afgenomen.

BlackBerry Messenger kreeg te maken met concurrentie van WhatsApp, FB Messenger, Snapchat, Telegram, Viber en nog veel meer

BlackBerry Messenger BBM stopt op 31 mei 2019 na toenemend gebruikersverlies

Emtek zal nu proberen het meubilair te redden met de veralgemening van BBMe, waarvan bedrijven via betaalde aanbiedingen de enige gebruikers waren. Nu beschikbaar voor iedereen, de service is het eerste jaar gratis en wordt daarna om de zes maanden gefactureerd voor $ 2,49. Een manier om onvoorwaardelijke volgers te behouden, maar moeilijk voorstelbaar voor nieuwe klanten, nu gewend aan gratis diensten.

Emtek richt zich nu op BBMe, de professionele versie van de app

Emtek gaat nog steeds door met BBMe, de professionele versie van BlackBerry Messenger, nu open voor iedereen en een jaar gratis.