Technieuws en gadgets

Canal Plus lanceert zijn nieuwe Canal + Séries VOD-platform

Het Franse versleutelde kanaal lanceert op 12 maart zijn nieuwe en eigen VOD-platform, genaamd Canal + Séries. De baas van de “Vier”, Maxime Saada, kondigde aan dat het er officieel niet om ging om te concurreren met de groeiende opkomst van de Amerikanen Netflix, Amazon Prime Video of zelfs binnenkort Apple en Disney, maar om een ​​complementair aanbod te brengen aan liefhebbers van de genre. Een manier om echter nieuwe klanten aan te trekken om de constante daling van het aantal abonnees van de groep tegen te gaan.

Canal + Séries, het nieuwe VOD-platform voor tv-series

logo nieuw vod platform Canal + Séries Plus met gomorra 4 Vernon Subutex Twin Peaks Engrenages voor 6,99 euro

Zoals de naam al doet vermoeden, zal dit nieuwe Canal+-platform voornamelijk uit tv-series bestaan, terwijl de bioscoop, tot nu toe het historische speerpunt, buiten beschouwing wordt gelaten. Het aanbod zal uiteraard gebaseerd zijn op de originele producties van de groep, aangevuld met nieuw ondertekende distributieovereenkomsten die de uitzending van Amerikaanse programma’s van producties zoals Showtime of FX mogelijk maken. 136-series zijn dus gepland in het Canal + Séries-aanbod, inclusief de Franse Hippocrate en Vernon Subutex, evenals de buitenlandse Killing Eve, SMILF en Better Things. Merk op dat oude cult-programma’s zoals Dexter, X-files of 24h ook worden aangeboden.

Canal + Séries is beschikbaar vanaf € 6,99 / maand

capture aanbieding vod platform Canal + Séries Plus Vernon Subutex Twin Peaks Engrenages voor 6,99 euro

Wat de prijzen betreft, heeft de groep besloten zich in een tussenklasse te plaatsen ten opzichte van zijn concurrenten die hun naam niet noemen. Met een vanafprijs van € 6,99 per maand (één scherm / 4K-UHD) tegen € 7,99 voor het standaard Netflix-equivalent of € 5,99 voor Amazon Prime Video, speelt Canal + Séries de kaart van agressiviteit, dankzij een veel kleinere aanbod. Aanbiedingen met twee of vier schermen zijn ook beschikbaar voor € 9,99 en € 11,99 vergeleken met € 10,99 en € 13,99 voor Netflix. Met zijn OTT MyCanal-omroepdienst zal Canal + ook de uitzending van zijn nieuwe Canal + Séries-platform mogelijk maken via zijn applicatie die beschikbaar is voor mobiele apparaten of zelfs Apple TV..

Het VOD-platform zendt series uit zoals Gomorra 4, Vernon Subutex, Killing Eve, SMILF, Better Things…

capture aanbieding vod platform Canal + Séries 6,99 euro met Gomorra seizoen 4 serie Vernon Subutex Twin Peaks en Engrenages

In een sector die steeds competitiever wordt, probeert Canal + zich dan ook centraal te stellen, om nieuwe consumenten aan te trekken die niet per se geïnteresseerd zouden zijn in traditionele aanbiedingen, zonder ook maar kannibalisatie te riskeren. Met Canal Plus Séries zal de Franse groep die in 1984 werd opgericht daarom proberen het enthousiasme van de gigantische Netflix en zijn 5 miljoen Franse abonnees, waarvan de prijzen gaandeweg stijgen, te beteugelen..

De Canal Plus-groep valt de gigantische Netflix aan

Canal Plus platform advertentie Canal + Séries Plus met Pose Killing Eve SMILF Engrenages 6,99 euro