Technieuws en gadgets

CES 2019: 7 innovaties voor duurzame ontwikkeling

Verbonden straatverlichting op zonne-energie, een virtuele tuinman met groene vingers en een verantwoorde slimme douche … Ontdek de innovators op CES 2019 die zich inzetten voor het milieu.

Technews – The Vereniging voor consumententechnologie, eigenaar en organisator van Consumentenelektronica Show de Las Vegas, beloont 7 start-ups, waaronder 3 Franse, voor hun innovaties ten gunste van respect voor het milieu en de gezondheid van de consument. “De winnaars van de CES Eureka Park Environmental Innovators Award illustreren wat toekomstige technologieën kunnen brengen op het gebied van ecologie en het behoud van de planeet, van de keuken tot de tuin, inclusief licht en verwarming”, aldus Watern Alcorn, lid van CTA.

CES 2019: De Franse slimme douche SmartEmbed Eddo.drop, award van de Climate Change Innovator

afbeelding van SmartEmbed Eddo.drop, die douchewaterbeheer mogelijk maakt, bekroond met een prijs van de vernieuwers op het gebied van klimaatverandering van CES 2019

Douches zijn de op twee na grootste bron van waterverbruik, daarom heeft de Franse start-up SmartEmbed heeft ontwikkeld Eddo.drop, een aangesloten tool die zich aanpast aan alle douches en waarmee u uw waterverbruik en uw rekening kunt controleren. Eenmaal geïnstalleerd, sluit je hem aan op je smatphone om de temperatuur en duur van de douche aan te passen. Je kunt zelfs je favoriete nummer selecteren om af te spelen op een waterdichte bluetooth-speaker. Eddo.drop regelt alles, je hoeft alleen maar je hand voor het apparaat te schuiven om het water aan te zetten en te genieten.

CES 2019 Climate Change Innovator: de GoSun Fusion zonne-oven

afbeelding van de GoSun Fusion zonne-oven die leer mogelijk maakt dankzij de zon, onderscheiding van de vernieuwers op het gebied van klimaatverandering deze 2019

GoSun presenteert GoSun Fusion, een hybride zonnefornuis met een zeer efficiënte vacuümbuis en fotovoltaïsch systeem waarmee u dag en nacht kunt koken, overal, altijd en zonder een druppel brandstof! Het apparaat is vijf keer efficiënter dan een normale oven, omdat het zowel conventioneel braadt, stoomt of kookt als stoom, met alleen de energie die nodig is voor een gloeilamp. De marketing is gepland voor het voorjaar van 2019.

CES 2019 Climate Change Innovator: de Franse aangesloten straatlantaarn op zonne-energie LUMI’In Flex

De Flex aangesloten straatlantaarn op zonne-energie van het Franse bedrijf LUMI'In, bekroond op CES 2019 in de categorie vernieuwers op het gebied van klimaatverandering

Het Franse bedrijf Lumi’in presenteert Flex, de eerste op zonne-energie aangesloten LED-straatverlichting op zonne-energie, overal aanpasbaar. Deze armatuur van de nieuwe generatie biedt een groener en zuiniger alternatief voor conventionele verlichtingsnetwerken en vermindert het energieverbruik tot 90% dankzij de geïntegreerde batterij en het zonnepaneel. Naast zijn primaire verlichtingsfunctie kan hij ook worden gebruikt als stroombron voor kleine apparaten. In serie gemonteerd en uitgerust met sensoren, is het ook in staat om verschillende natuurlijke of andere risico’s te meten, zoals een vervuilingsalarm of een overstroming.

CES 2019 Climate Change Innovator: de Heatworks Model 3 slimme tankloze elektrische boiler

Afbeelding van Heatworks Model 3 Smart Electric Tankless Water Heater getoond op CES 2019

De Heatworks New Generation Model 3 boiler maakt geen gebruik van traditionele metalen weerstanden die na verloop van tijd kunnen roesten en schalen. In plaats daarvan gebruikt het water voor energie. Dankzij grafietelektroden en geavanceerde elektronische besturingen worden de van nature in water aanwezige mineralen aangeslagen, waardoor het water direct en efficiënt wordt verwarmd. Met 99% van zijn verwarmingscapaciteit levert Model 3 meer warm water en verlaagt het de totale kosten van warm water voor het huis met ongeveer 40%..

Groene Duim met de Virtuele Tuinman – Verbonden Tuin – Archie (Archibald)

de applicatie en de sensor voor tuinman archie archibald van het Franse bedrijf connected garden bekroond op CES 2019

Maak kennis met Archie, de avatar die je helpt je groene vingers te ontwikkelen, dankzij connected augmented reality en slimme sensoren. De Franse start-up Connected Garden heeft Archibald gecreëerd, een virtuele persoonlijke tuinman, evenals het ‘Super Sensor’-apparaat, een hoogwaardige gevoelige sensor, die helpt bij het bepalen van het type planten dat moet worden geplant op basis van de omgeving.

Waterlekdetector – Blue Whale Company Spy Can Compact

CES 2019 bekroonde Blue Whale Company Spy Can Compact waterlekdetector foto

Blue Whale Company heeft Spy Can Compact ontwikkeld, een complete lijn van stand-alone, robuuste en eenvoudig te installeren aangesloten apparaten die lekken en overconsumptie in leidingen kunnen detecteren en in realtime waarschuwingen kunnen verzenden. Spy Can wordt geleverd met een batterij die lang meegaat en die eenvoudig op de krapste en meest afgelegen plaatsen kan worden geïnstalleerd.

De slimme geurdetector voor steden en fabrieken – NanoScent VOC Watch

illustratie van de slimme geurdetector voor steden en fabrieken NanoScent VOC Watch

Op CES 2019 presenteerde het bedrijf NanoScent zijn VOC Watch, een revolutionaire detector die specifieke vluchtige organische stoffen in de lucht detecteert, bewaakt, waarschuwt en traceert. Een reeks geurreceptoren, gecombineerd met een automatisch analysesysteem, identificeren geuren en gassen en creëren een realtime kaart voor industriële faciliteiten, brandstofdistilleerderijen en verbonden steden. Met VOC Watch kunnen fabrieksmanagers de luchtconditie in de gaten houden, een anomalie identificeren met onmiddellijke waarschuwing en een team naar het veld sturen wanneer dat nodig is. Het beeld wordt in realtime verkregen van alle apparaten in de fabriek, op 30 tot 70 meter afstand ingezet en naar de cloud verzonden. De fabrieksarbeider kan zo de exacte bron van het lek lokaliseren, zowel in de vorm van een kaart als een simulator.