Technieuws en gadgets

Chevrolet E-10 elektrische pick-up onthuld op SEMA Las Vegas

Het iconische Amerikaanse merk profiteerde van de SEMA-show in Las Vegas om te presenteren wat zijn nieuwe bijdrage zou kunnen zijn aan de nieuwe en groeiende markt van elektrische voertuigen die in de VS worden gemaakt. Bij deze gelegenheid onthulde de fabrikant de Chevrolet E-10, een conceptauto in de lijn van de beroemde pick-upster uit de jaren 60, de C-10, met in plaats van de V8 een krachtige 100% elektrische aandrijving. Een kookpunt dat met heimwee naar oude mechanica (elektrisch) het doelwit moet raken, in een periode waarin vintage in de mode is.

Chevrolet E-10 onthuld op SEMA Las Vegas

De SEMA-show in Las Vegas toonde de Chevrolet E-10, een elektrische pick-up met een zeer vintage design

Met de E-10 duikt Chevrolet in zijn geschiedenis en die van zijn C-10 pick-up uit 1962, waarbij hij de mythe van de Amerikaanse auto terugbrengt met een moderne look doordrenkt met vintage stijl en nieuwe technologie. De Chevrolet E-10 neemt het ontwerp en ontwerp van zijn voorouder op benzine over, maar slaat zijn achterste opslagruimte over om plaats te maken voor een Connect elektrisch aandrijfsysteem & Cruise levert 450 pk waarmee hij in minder dan vijf seconden van 0 naar 96 km/u kan klimmen.

De Chevrolet E-10 volgt de lijnen van de iconische keuze uit de jaren 60, de Chevy C10

Met zijn Chevrolet E-10 concept car combineert het Amerikaanse merk de nostalgie van de auto gemaakt in de VS en de moderniteit van elektrische auto's.

Het elektrische systeem van de Chevrolet E-10 is gebaseerd op ‘bewezen Bolt EV-componenten’ en omvat drie dual-stack motoren die worden aangedreven door twee 400 volt lithium-ion Bolt-batterijen die in totaal 120 kWh leveren, maar waarvan de autonomie niet is gecommuniceerd. Het vermogen wordt geregeld door een viertraps automatische transmissie en de aandrijving wordt volledig naar de achterwielen gestuurd. De Chevrolet E-10 is een atypische auto met zijn old-school-look en heeft een verlaagde, op maat gemaakte dorpel, metallic oranje lak die populair was in de hippiejaren en led-verlichting aan de voor- en achterzijde..

Chevrolet pick-up elektromotoren leveren 450 pk

Chevrolet E 10 elektrische pick-upmotoren leveren 450 haarequivalenten

Trots op zijn nieuwe speelgoed voor volwassenen, dat tot op de dag van vandaag nog steeds slechts een concept is, benadrukken Chevrolet en het moederbedrijf General Motors hun vooruitgang in het eCrate-voortstuwingssysteem en de interne hot-running-technologie, die hier de geboorte van het E-10-project in slechts 18 weken. “General Motors toont dus aan dat het over de vaardigheden beschikt die nodig zijn voor de realisatie van een conceptauto zoals de E-10 en dit dankzij het innovatieve denken en de expertise van onder meer onze elektrificatieteams”, aldus Jim Campbell, vice-president van Chevrolet Motorsport.

Een conceptauto ontworpen in 18 weken

Chevrolet onthult de E-10, een elektrische pick-up die de kenmerken van het C10-model uit de jaren 60 overneemt

Vind al het hightech nieuws op onze officieel Twitter-account.