Technieuws en gadgets

Coronavirus: Apple gaat gezichtsschermen produceren

Om de strijd tegen de coronaviruspandemie te ondersteunen, kijken industriëlen en hightechbedrijven voortdurend naar de verschillende opties die voor hen beschikbaar zijn. Zo zijn de autogiganten General Motors, Ford en Tesla al begonnen met de productie van kunstmatige beademingsapparatuur, terwijl LVMH en haar dochteronderneming Louis Vuitton hun productie-eenheden nu concentreren op de productie van hydroalcoholische gel en maskers in weefsel. Nike en Adidas sloten zich vervolgens aan bij de beweging door hun modellen van beschermende vizieren te onthullen die respectievelijk zijn ontworpen voor gezondheidswerkers. In deze reeks initiatieven is Apple geen uitzondering, het levert miljoenen maskers en ontwikkelt nu beschermende gelaatsschermen.

Apple levert gezichtsschermen voor zorgverleners

Tim Cook kondigt aan dat Apple 1 miljoen van zijn gelaatsschermen per week uitdeelt aan zorgverleners

Na aankoop van maskers start Apple met de productie van gezichtsschermen voor ziekenhuizen

Vorige week ging Tim Cook naar Twitter om een ​​update te geven over de voortgang van het merk Apple in de strijd tegen Covid-19. Zo maakte de CEO van Apple bekend dat zijn bedrijf al meer dan 20 miljoen maskers heeft aangeschaft, bedoeld voor distributie aan organisaties in nood. Bovendien onthulde de baas van het bedrijf Cupertino dat het nu alle inspanningen van zijn teams van ontwerpers, ingenieurs en logistiekers concentreerde op het ontwerp en de verzending van gezichtsschermen, opnieuw bedoeld voor medisch personeel. Ze zijn in minder dan twee minuten in elkaar gezet en gemakkelijk verpakt voor een gemakkelijke verzending. Ze zijn gemaakt van materialen van de leveranciers van het merk. De feedback van artsen wordt al als “zeer positief” beschouwd, aldus de CEO.

Na maskers richt Apple zich nu op de productie van beschermende vizieren

Apple gaat wekelijks 1 miljoen beschermende gelaatsschermen uitdelen aan gezondheidswerkers

Apple wil 1 miljoen beschermende vizieren per week verspreiden

In de video op het sociale netwerk waarin hij het door Apple ontwikkelde prototype presenteert, kondigt Tim Cook aan dat hij in staat is om meer dan een miljoen van deze gelaatsschermen per week te produceren en te verzenden. In eerste instantie bedoeld voor het door de pandemie zwaar getroffen Amerikaanse grondgebied, moeten deze individuele beschermingen vervolgens naar behoefte buiten de grenzen worden verdeeld. “Apple richt zich op dringende behoeften van zorgverleners op een schaal als de indirecte eisen”, zegt CEO.

Het merk is van plan om 1 miljoen gezichtsschermen per week te verzenden

Na Nike en Adidas start Apple met de productie en distributie van vizieren voor gezichtsbescherming

Apple gezichtsbescherming gemonteerd in 2 minuten

Na de aankoop van 20 miljoen maskers voor ziekenhuizen, lanceert Apple de productie van gezichtsschermen voor een bedrag van 1 miljoen per week