Technieuws en gadgets

De rode meldingen van Facebook verdwijnen mogelijk binnenkort

De afgelopen jaren ontwikkeld om de aandacht van gebruikers steeds meer te trekken, kunnen rode meldingen van Facebook die zijn gekoppeld aan groepen, pagina’s of de Marketplace zeldzamer worden dankzij een nieuwe optie om ze te deactiveren.

Facebook test momenteel het uitschakelen van rode meldingen

Facebook test een nieuwe manier om rode meldingen te filteren via instellingen

Socialmediaspecialist Jane Manchun Wong heeft onthuld dat sommige gebruikers van sociale media nu de mogelijkheid hebben om het uiterlijk van deze rode badges aan te passen via de instellingen van de applicatie. Facebook had deze vermenigvuldigd om bewust een fenomeen van verslaving te creëren, dat het vandaag lijkt te willen bestrijden: “We testen nieuwe manieren om mensen meer controle te geven over de meldingen die ze in de applicatie ontvangen. Facebook”, een woordvoerder van Zuckerberg’s vertelde het bedrijf aan TechCrunch. Die laatste voegt eraan toe dat het systematisch verschijnen van rode notificaties uiteindelijk niet nodig was gezien de reeds bestaande instellingsparameters voor andere soorten herinneringen..

Meldingen en hun rode stippen kunnen binnenkort worden beperkt

De rode meldingen van Facebook zijn voor veel gebruikers hinderlijk geworden

Niet erg nuttig en bewust bedoeld om gebruikersacties uit te lokken, deze meldingen zijn een van de factoren die verantwoordelijk zijn voor de afhankelijkheid van het door sommigen ontwikkelde sociale netwerk, getekend door het rood, synoniem voor urgentie, weergegeven op deze badges, die over het algemeen onbelangrijk zijn, geen . “De kracht van deze rode notificaties zit in de bevraging die ze oproepen, het simuleren van cruciale informatie voor de gebruiker, zoals een niet te missen datum of de aanwezigheid van een belangrijk bericht. Hun uiterlijk maakt ze fascinerend’, benadrukt John Herrman, auteur van een artikel over dit onderwerp in de New York Times..

Netwerkspecialist Jane Manchun Wong werpt licht op deze nieuwe FB-aanpak

Jane Manchun Wong ontdekte dat Facebook momenteel een nieuwe optie test om het verschijnen van rode meldingen in de Facebook-app te beperken

Als de ervaring Facebook-gebruikers bewust heeft gemaakt van de beperkte interesse hiervan, blijft de reflex om te klikken niettemin aanwezig, althans om ze van zijn scherm te laten verdwijnen voordat de volgende arriveert. Net als andere internetspelers zoals Apple en zijn Screen Time of Google en Digital Wellbeing, lijkt Facebook zich geleidelijk bewust te worden van de impact van zijn tools op het leven van internetgebruikers.

“De kracht van deze rode meldingen zit in de vragen die ze oproepen” John Herrman, New York Times

Lang gebruikt door Facebook om de aandacht van zijn gebruikers te trekken, kunnen meldingen en rode stippen binnenkort verdwijnen