Technieuws en gadgets

De Sega MegaDrive Mini is beschikbaar op 19 september

Na Nintendo en Sony is het de beurt aan Sega om de release aan te kondigen van een moderne miniversie van een van zijn iconische 16-bit consoles, de MegaDrive Mini. Deze remake van de beroemde retro-consoleversie 2.0, gepland voor 19 september, zal een set van 40 games, twee controllers en een hdmi-poort integreren, waardoor het gemakkelijk kan worden aangesloten op de tv’s en schermen van vandaag. De verkoopprijs is vastgesteld op 79 euro.

Sega lanceert MegaDrive Mini, versie 2.0 van zijn iconische console uit de jaren 90

Na Nintendo en Sony lanceert Sega een nieuwe versie van zijn console uit de 1009s, de MegaDrive Mini

Net als zijn succesvolle concurrenten Nintendo NES Mini, Super NES Mini en Playstation 1 Mini, neemt de MegaDrive Mini het ontwerp van zijn illustere oudere in een echter kleinere versie, waarop we dezelfde knoppen vinden als op de eerste versie van de originele console uitgebracht in 1988. Als Sega niet alle games die in de MegaDrive Mini zijn geïntegreerd heeft gecommuniceerd, heeft het Japanse bedrijf echter de aanwezigheid van Sonic, Ecco of ToeJam en Earl bevestigd. Andere arcade-titels zoals Gunstar Heroes of het vechtspel Altered Beast zullen ook in het spel zitten, evenals het rollenspel Shining Force..

De MegaDrive Mini neemt het ontwerp van zijn voorganger over door 40 games te integreren

Sega lanceert zijn nieuwe MegaDrive Mini-console, een emulatie van zijn klassieke Mega Drive uit de jaren 90

Als het bedrijf AtGames, dat bekend staat om het al repliceren van Sega-consoles, een tijd was om de emulatie van deze nieuwe MegaDrive Mini te ontwikkelen, had Sega afgelopen september eindelijk aangekondigd dat het zich tot een ander bedrijf wilde wenden om zijn softwareproject uit te voeren..

De MegaDrive of Genesis in de VS keert in september 2019 terug in zijn Mini-versie

De nieuwe Sega MegaDrive Mini-console of bekend als Genesis in de VS wordt in september 2019 uitgebracht

Als Sega op zijn beurt de nostalgische markt betrad, was het Nintendo die alle anderen had ingehaald en de weg vrijmaakte voor retro-remakes met de release in november 2016 van de Nintendo Classic Mini, bekend als NES Mini. Echt commercieel succes, dit zal Nintendo aanmoedigen om vervolgens de Super NES Mini te ontwikkelen, waarvan de verkoop in combinatie met die van zijn oudere zus in de orde van 10 miljoen eenheden zal zijn. Op de golf die door Nintendo is geopend, zal Sony op zijn beurt in december 2018 zijn Playstation 1 Mini lanceren, met een catalogus van 30 games, maar waarvan de ontvangst tot nu toe veel minder enthousiast is geweest dan die van zijn Japanse concurrenten.

Sega keert terug naar gameconsoles nadat ze zich in 2001 uit de sector terugtrok

Sega heeft sinds 2001 een comeback gemaakt in videogameconsoles met de nieuwe Mega Drive Mini die in 2019 wordt uitgebracht

Sega heeft zich sinds 2001 teruggetrokken uit de gameconsole-business en zou moeten profiteren van de media en commerciële gevolgen van zijn nieuwe MegaDrive Mini en zeker een vergelijkbaar tweede leven overwegen voor zijn andere even iconische machines uit de jaren negentig, de Saturn en de Dreamcast..