Technieuws en gadgets

De toekomstige elektrische BMW i4 onthult zijn prestaties

Hoewel het pas gepland staat voor 2021, is de toekomstige BMW i4 coupé zojuist schuchter onthuld aan het publiek op de Los Angeles Auto Show, via een persbericht van de fabrikant. Na het succes van zijn kleine stadsauto i3 rekent hij op zijn nieuwe aankomende model om zijn positie in de sector van elektrische voertuigen te consolideren. Uitgerust met een nieuwe 80 kWh-batterij die kan opladen tot 150 kW, zou de BMW i4 een bereik moeten hebben van 600 km WLTP, hoewel dit op dit moment slechts schattingen zijn..

BMW i4: 530 pk en 600 km actieradius

Het Duitse merk onthult gecamoufleerde beelden van zijn toekomstige BMW i4

Uitgerust met een iDrive-elektromotor van 390 kW die het equivalent van 530 pk levert, belooft de BMW i4 in minder dan vier seconden de 100 km/u te bereiken en een topsnelheid van 200 km/u te bereiken. Prestaties die iets lager zijn dan die beloofd door Tesla’s Performance-modellen, maar die nog steeds overeenkomen met die van de V8-benzinemotoren van het Duitse merk, terwijl ze Elon Musk’s Model 3 overtreffen in termen van ‘autonomie’.

BMW i4: lancering gepland voor 2021

BMW i4, de toekomstige Duitse coupé onthult zijn beloften op het gebied van prestaties en autonomie

Hoewel de belofte van een actieradius van 600 km in reële omstandigheden optimistisch lijkt, beweert BMW niettemin “aanzienlijke vooruitgang” te hebben geboekt met deze vijfde generatie iDrive elektrische aandrijflijn, die door de jaren heen is getest en geperfectioneerd dankzij de ervaring. uitgebracht in 2013 en die ook de toekomstige iNext en iX3 zou moeten uitrusten. Met een gewicht van maar liefst 550 kg moet de hoogspanningsbatterij die de toekomstige BMW i4 zal uitrusten concurreren met die van Porsche’s Taycan.

Na de i3 en i8 is de Duitse fabrikant traag met het uitbreiden van zijn elektrische catalogus

De toekomstige elektrische BMW i4 heeft 600 km actieradius voor 530 pk

Beloofd voor 2021, lijkt de BMW i4 en zijn belofte om “nieuwe normen te stellen op het gebied van vermogensdichtheid, efficiëntie en actieradius” volgens de fabrikant de tijd te nemen voordat hij verschijnt als een nieuw lid van de familie van elektrische voertuigen van het Beierse merk, naast de i8 en i3, die bijna 7 jaar geleden op de markt werden gebracht. BMW is zich bewust van de vertraging op de elektrische markt en belooft niettemin de komst van 25 elektrische of hybride auto’s tegen 2023.

25 BMW elektrische of hybride auto’s worden verwacht tegen 2023

de BMW i4 elektrische coupé zal worden uitgerust met het iDrive-systeem van de vijfde generatie dat vervolgens zal worden gemonteerd op iNext en iX3

Vind al het hightech- en autonieuws in onze Technews-categorie en op onze officieel Twitter-account.