Technieuws en gadgets

De toekomstige Porsche Taycan begint met de Apple Music-service

Gepresenteerd op 4 september Taycan, de eerste auto 100% elektrisch van de fabrikant Porsche, zal de komst van de Apple Music-app aan boord inluiden. Direct geïntegreerd in het multimediasysteem van de auto en onafhankelijker dan het eenvoudige CarPlay dat al sinds 2015 door Porsche wordt ondersteund, biedt de Apple-merkservice die tot nu toe ongekend was in een voertuig directe toegang tot songbibliotheken, plus de Beats 1-muziekstreamingservice, allemaal zonder je iPhone of iPad moeten aansluiten.

Apple Music wordt standaard geïntegreerd in de toekomstige Porsche Taycan

Porsche kondigt aan dat zijn toekomstige elektrische auto Taycan Apple Music aan boord zal integreren

Het resultaat van een samenwerking tussen Apple en de fabrikant uit Stuttgart, zal de native integratie van Apple Music in de Taycan vergezeld gaan van een onbeperkt data-abonnement aangeboden door Porsche voor drie jaar, evenals een gratis proefperiode verlengd tot zes maanden op Tim Cooks ‘ muziekstreamingservice.

Taycan wordt het eerste voertuig met Apple Music

Apple Music-streamingservice wordt geïntegreerd in elektrische Porsche Taycan

Als Apple zijn CarPlay-service al beschikbaar maakte aan boord van Porsche-voertuigen, is de komst van Apple Music in de Taycan een primeur voor het merk, dat vastbesloten lijkt zijn werkterrein uit te breiden tot buiten zijn eigen producten, beleid geïmplementeerd door Steve Jobs, maar dat lijkt nu op stoom te komen. Naast het uitzenden van zijn streamingdienst in de auto, is Apple dit jaar al begonnen met het integreren van iTunes en AirPlay 2 in de smart tv’s van zijn Koreaanse concurrent Samsung. Een veronderstelde uitbreiding die deel uitmaakt van de aanpak van het bedrijf om zich nu meer te richten op abonnementsdiensten, om in evenwicht te komen met de opmerkelijke daling van de verkoop van zijn fysieke producten.

Drie jaar data en zes maanden abonnement aangeboden door Porsche en Apple

Porsche Taycan verzendt Apple Music-streamingservice, evenals aangeboden data en abonnementen

Om de Apple Music-ervaring aan boord van de Taycan nog aangenamer te maken, kondigt Porsche de compatibiliteit aan van zijn spraakbedieningssysteem met de service van Apple, waardoor volledige controle over afspeellijsten en nummers mogelijk is. Apple- en Porsche-accounts kunnen ook worden gesynchroniseerd om duplicaten te beperken en kunnen profiteren van exclusieve afspeellijsten die door het Duitse merk zijn bewerkt en aangeboden aan Taycan-bezitters. Een aangekondigde tijd, de integratie van Android Auto in Porsche-voertuigen lijkt een schot in de roos te krijgen met de komst van Apple, die daarmee zijn concurrent inhaalt, wiens management van het Duitse merk niet meer lijkt te dragen dan dat in achting, wijzend op de belangrijke gegevensverzameling die doorgaans door Google wordt beheerd.

Apple zet zijn strategie van uitbreiding buiten zijn eigen grenzen voort

Apple Music zal binnenkort de toekomstige elektrische Porsche Taycan uitrusten en verder uitbreiden buiten de grenzen