Technieuws en gadgets

Elon Musk wil zijn Tesla-auto’s een stem geven

Terwijl Elon Musk de systeemupdates van zijn Tesla-voertuigen graag kleine speelse verrassingen geeft, heeft de baas van Space X zojuist aangekondigd dat zijn auto’s binnenkort verbaal kunnen “spreken” met omringende mensen en het is zoals altijd op Twitter dat de magna van elektrische mobiliteit kondigde zijn toekomstige innovatie aan. Vergezeld van een demovideo waarin een Model 3 opstaat om met voetgangers in de buurt te praten, de eenvoudige tweet “Tesla zal binnenkort met mensen praten als je wilt.” Het is waar. “

Auto’s een stem geven dankzij hun externe luidsprekers

Elon Musk plaatst video op Twitter van Tesla Model 3 met toespraak

Als Tesla in ieder geval door nieuwe Europese en Amerikaanse wetgeving wordt gedwongen om externe speakers op zijn auto’s te installeren om ze hoorbaar te maken dankzij het uitzenden van kunstmatige geluiden, dan is Elon Musk vast van plan om zich aan de autoriteiten te onderwerpen, terwijl hij plezier blijft hebben. Als elektrische auto’s moeten worden voorzien van buitenafschermingen om ze veiliger te maken voor voetgangers, zou het gebruik ervan kunnen worden uitgebreid, met name door de voertuigen een stem te geven. Naast het vergroten van de afschrikkingskracht van het alarmsysteem, zouden de luidsprekers zo kunnen dienen als een automatische megafoon, zoals te horen is in de video die op Twitter is geplaatst..

Naast het spelen van kunstmatige geluiden, konden elektrische auto’s spreken, salon Tesla CEO

Elon Musk wil elektrische auto's laten praten dankzij verplichte externe luidsprekers

Zoals The Verge opmerkt, zou het geven van een stem aan Tesla-auto’s een nieuwe stap zijn in de richting van Elon Musk’s droom om zijn voertuigen volledig autonoom te maken, met name door namens hun eigenaren als taxi’s te dienen. Een pratende auto zou zo het contact met een potentiële klantenkring vergemakkelijken, onder meer tijdens het ophalen..

Elon Musk wil voertuigen zo autonoom mogelijk maken

De luidsprekers kunnen worden gebruikt om te communiceren met voetgangers en omringende mensen

Tot die tijd zou de nieuwe uitvinding van Elon Musk in het stadium van zelfs Twitter kunnen blijven, als men vasthoudt aan de vele onvervulde ambities van het personage. Bovendien konden de verkeerswetten en de openbare-ordewetten snel hun hart ophalen in dit verhaal..

Onbeperkte ambitie en projecten

Tesla-baas wil voertuigen volledig autonoom maken