Technieuws en gadgets

Facebook begraaft zijn echte nep Onavo VPN

Na de controverse over zijn onderzoeksprogramma en zijn betaalde spionagebeleid, kondigde Facebook een paar dagen geleden eindelijk het einde aan van zijn VPN-hulpprogramma Onavo, beschuldigd van het verzamelen van talloze gegevens over zijn gebruikers. Het sociale netwerk is echter niet van plan om te stoppen met het verzamelen van gegevens, het zelfverklaarde marktonderzoek, maar belooft nu inspanningen te leveren op het gebied van transparantie. Al verbannen uit zijn winkel door Apple wegens het overtreden van de regels voor het verzamelen van gegevens, de spion onthulde dat Onavo zojuist is verwijderd uit de Android Play Store.

Facebook beëindigt zijn Onavo-spion VPN

illustratie spyware facebook onavo gegevensverzameling tegen echte betaalde vpn

Als de applicatie door FB werd geadverteerd als een netwerk dat persoonlijke gegevens beschermt, bleek het een onuitputtelijke bron van gegevens voor de Cambridge-gigant, over onder meer verbindingstijden, gebruikte applicaties, locaties en andere favoriete sites van zijn gebruikers. Deze informatiestroom was zeer nuttig voor Facebook, dat met name na analyse van de gewoonten van internetgebruikers en hun berichten begreep dat de WhatsApp-berichtenservice een van de belangrijkste concurrenten van Messenger zou blijken te zijn. Zuckerberg koopt app met groen logo voor 16 miljard dollar.

Facebook-schandalen over het verzamelen van gegevens nemen toe

illustratie gegevensverzameling door facebook onavo nep vpn spion

Facebook heeft besloten om te stoppen met het gebruik van zijn Onavo VPN, maar de stap is gewoon een nieuwe stap in de lange lijst van controverses rond het sociale netwerk. In openlijk conflict met de fabrikant van Apple sinds de zaak van het Research-programma en de interne blokkering van FB-applicaties die daaruit was voortgekomen, wordt de reus die door Mark Zuckerberg is gecreëerd meer dan ooit uitgekozen en lijkt zijn toekomst door schandalen in schandalen te verduisteren.

Mark Zuckerber en Facebook hebben het onderzoeksprogramma ingehaald

foto Mark Zuckerberg en Facebook-schandalen met vpn-spyware die gegevens verzamelt

Het belang van het kiezen van een kwaliteits-VPN om uw gebruikers echt te beschermen

illustratie om het kiezen van een echte kwaliteit betaalde vpn tegen onavo facebook spionage en gegevensverzameling aan te moedigen