Technieuws en gadgets

Facebook en zijn boodschappers opnieuw getroffen door een black-out

Een andere storing trof Facebook en zijn berichtendiensten Messenger en WhatsApp op zondag, de tweede in minder dan een maand. Het was deze zondagochtend vroeg, Amerikaanse tijd, en dus vroeg in de Europese middag, dat de stroomstoring plaatsvond, waardoor elk gebruik van de drie diensten van de firma Zuckerbger, met name de publicatie van inhoud en vooral de uitwisseling van berichten, werd verhinderd. Dit is nog vervelender voor de miljoenen gebruikers die afhankelijk zijn van deze diensten. Hoewel er deze keer geen informatie over de oorzaak en de omvang van het probleem is gecommuniceerd door Facebook op Twitter, zijn de services na een goed uur geleidelijk weer normaal geworden.

Facebook kreeg deze zondag te maken met de tweede storing in een paar weken tijd

Facebook-logo vervaagd om de algemene verdeling van de diensten op zondag 13 april te illustreren

Dit incident is een andere aflevering in de lijst met problemen waarmee Facebook de afgelopen tijd te maken heeft gehad. Als de eerdere schade was verklaard door een servermutatieprobleem, werd er nooit gereageerd op een andere bug met betrekking tot een enorm intern wachtwoordlek, evenals een reeks berichten die door CEO Mark Zuckerberg zelf waren ondertekend en die per ongeluk waren verwijderd.

Kaart van de Facebook-storing vastgesteld volgens rapporten van internetgebruikers

kaart met rapporten van de grote Facebook- en Instagram-black-out op 13 april in de wereld

Deze chronische instabiliteit komt op een kritiek moment voor Facebook, dat herhaaldelijk is gewezen op de verantwoordelijkheid die het draagt ​​bij het beheren van gebruikersgegevens, die regelmatig gevaarlijk blijken te zijn. Om haar imago te verbeteren, zet FB zich ook in om effectiever en drastischer te investeren in de strijd tegen ongewenste inhoud. Het sociale netwerk, dat ervan wordt beschuldigd te zijn gebruikt voor inmenging door bepaalde machten of als ondersteuning van vele nevels, is dus begonnen met sanitaire voorzieningen, het opsporen van haatzaaiende uitlatingen en nepnieuws. Initiatieven ondermijnd door deze technische problemen, zonder te weten of we een oorzaak-gevolg relatie kunnen zien.

Facebook heeft zijn communicatie tot het strikte minimum beperkt

vangst van verontschuldigingsbericht van Facebook met betrekking tot black-out op 13 april 19

Een door de universiteiten van New York en Stanford ondertekende studie had de voordelen voor het moreel aangetoond van een tijdelijke onthouding van Facebook. Als de black-out deze zondag maar van beperkte duur was, was het misschien genoeg om sommige mensen een glimlach te bezorgen …

Deze terugkerende instabiliteit komt op een kritiek moment voor Facebook

foto Mark Zuckerberg voor de logo's van Facebook Messenger en WhatsApp die getroffen zijn door de black-out