Technieuws en gadgets

Facebook had opnieuw een storing op Thanksgiving Day

De facebookgroep kreeg donderdag opnieuw een technische storing, waardoor veel gebruikers de applicaties niet volledig konden gebruiken. Deze nieuwe bug deed zich voor tijdens de Thanksgiving-vakantie in de Verenigde Staten en in het midden van de middag in Frankrijk, met name getroffen volgens het aantal rapporten in Frankrijk op de Downdetector-site.

Facebook-groepsapps crashten opnieuw op Thanksgiving-donderdag

Een nieuwe storing trof de applicaties van de Facebook-groep deze Thanksgiving-donderdag

Als de groep van Mark Zuckerberg al snel beweerde de werking van zijn belangrijkste netwerken, Facebook en Instagram, te hebben hersteld, moest deze laatste zich, zoals gebruikelijk, tot zijn concurrent Twitter wenden om met zijn gebruikers te communiceren. Bericht van een woordvoerder van het bedrijf aan de Amerikaanse media: “Mensen hebben mogelijk eerder op de dag moeite gehad om toegang te krijgen tot de verschillende applicaties van de Facebook-familie. Dit probleem is inmiddels opgelost en we zijn 100% terug voor iedereen. Onze excuses voor dit ongemak ».

Facebook- en Instagram-gebruikers hadden moeite om netwerken te gebruiken om hun Thanksgiving-foto’s te plaatsen

Facebook-groepsapps zoals Instagram hadden donderdag opnieuw een storing op Thanksgiving-vakantie

Facebook legde deze nieuwe technische tegenslag al om 12.00 uur uit aan CNBC als “een probleem in een van de kernsoftware waardoor het voor veel mensen moeilijk was om toegang te krijgen tot Facebook-applicaties.” De woordvoerder stelde de getroffen gebruikers vervolgens gerust door toe te voegen “het probleem snel te hebben onderzocht en de toegang te herstellen”.

De stroomstoring zou vooral de VS en Midden-Europa hebben getroffen

Een nieuwe bug trof deze donderdag Facebook, Instagram en de andere netwerken van de groep

Ondertussen verspreidden de rapporten van de Downdetector-site zich over de hele wereld, waarbij sommige internetgebruikers de hashtags #facebookdown en #InstagramDown doorgaven. De klachten, gericht op Europa en de VS, hadden voornamelijk betrekking op het niet kunnen posten op Facebook of het weergeven van berichten op Instagram, het netwerk blijkbaar het meest getroffen.

Zoals bij elke FB-storing, wendden gebruikers zich tot Twitter om #facebookdown en #InstagramDown door te geven

De Facebook- en Instagram-black-out van donderdag trof de VS en Europa, meldt Downdetector

Als de black-out op deze Thanksgiving-donderdag slecht was, had deze niet het belang van die van afgelopen maart, waardoor de meeste internetgebruikers de applicaties van de Facebook-groep langer dan 24 uur niet konden gebruiken. Een bug die vervolgens wordt verklaard door een “wijziging van de serverconfiguratie”.

Vind al het hightech nieuws op onze officieel Twitter-account.