Technieuws en gadgets

Facebook Shops, de nieuwe verkooptool voor professionals

Terwijl Instagram onlangs nieuwe tools heeft geïntroduceerd om kleine bedrijven te helpen die zwaar zijn getroffen door de covid-19-pandemie, waagt het moederbedrijf Facebook ook de sprong. Om dit te doen, lanceert de firma Mark Zuckerberg Facebook-winkels, een platform waarmee handelaren hun product rechtstreeks op het sociale netwerk kunnen verkopen.

Facebook lanceert Shops om mee te surfen op de groei van e-commerce

Met Facebook Shops kunnen handelaren hun producten verkopen via het sociale netwerk

Met Shops wil Facebook profiteren van de explosie van e-commerce en social media verkeer

Hoewel Facebook al een marktplaats biedt waar individuen contact kunnen opnemen om hun producten te verkopen, is de nieuwe tool Facebook Shops gericht op professionals, op een meer ingekaderde manier dan de huidige Shop-categorie die op bepaalde pagina’s te vinden is. Het netwerk maakt hier een gigantische sprong in de e-commercewereld, aangezien de lockdown de vraag naar online winkelen enorm heeft doen stijgen en het gebruik van sociale platforms met 61% heeft doen stijgen.

Met Facebook Shops kunnen bedrijven hun verkoop promoten en ontwikkelen

Na Instagram lanceert Facebook ook online winkelen met zijn nieuwe Shops-tool

Met Facebook Shops kunnen verkopers hun activiteit meer promoten

Dankzij Facebook Shops, momenteel in de testfase, kunnen handelaars hun eigen showcase op hun FB- of Instagram-pagina maken, waarin ze hun catalogus kunnen publiceren. Internetgebruikers kunnen dan de producten van hun keuze kiezen en bestellen, meestal worden ze doorgestuurd naar de site van de betreffende professional. Aankopen zullen in eerste instantie niet direct op het sociale netwerk worden gedaan, met uitzondering van enkele grote merken die een adequate betaaltool hebben. Facebook wil uiteindelijk zijn nieuwe Shops-tool onafhankelijk maken en in staat stellen om directe verkoop te garanderen, zonder tussenkomst van buitenaf.

Een initiatief dat volgt op de initiatieven die Instagram al heeft gelanceerd op het gebied van online winkelen

Facebok wil online winkelen toegankelijk maken voor alle handelaren dankzij de nieuwe functie Facebook Shops

Naast hun verkoopactiviteiten kunnen handelaren hun bedrijf natuurlijk promoten via advertenties die zichtbaar zijn in Story, terwijl ze hun klantenservice rechtstreeks via Messenger, Instagram of WhatsApp kunnen bieden. Een zegen voor Facebook, dat zijn advertentie-inkomsten aanzienlijk zou kunnen zien stijgen gezien de 160 miljoen bedrijven die op zijn platform aanwezig zijn. Daarbij komen nog de commissies die de toekomstige virtuele valuta ontvangt in geval van betaling. Het sociale netwerk is ook van plan om productlinks en winkelmogelijkheden op te nemen in zijn video’s en livestreams, tot grote vreugde van influencers en merken zelf..

Facebook wil uiteindelijk een stand-alone winkelplatform worden

Mark Zuckerberg wil de groei van sociale netwerken en e-commerce combineren door Facebook Shops te lanceren