Technieuws en gadgets

Facebook versnelt de lancering van zijn toekomstige cryptocurrency

Facebook lijkt het tempo met betrekking tot zijn cryptocurrency-project te hebben versneld, waarvan een eerste interne lancering op 18 juni van kracht zou moeten zijn. Het bedrijf zal zijn werknemers dus aanbieden om te worden betaald in deze nieuwe virtuele valuta genaamd Libra. Een internationale lancering zou dan worden overwogen voor 2020.

Facebook is van plan zijn cryptocurrency voor het eerst te lanceren op 18 juni

Eerst gepland voor 2020, zou de nieuwe Livra-cryptocurrency van Facebook het daglicht moeten zien op 18 juni.

Naast een eerste gebruik gereserveerd voor zijn grote salaristeam, is Facebook van plan zich voornamelijk te concentreren op “ontwikkelingslanden met volatiele valuta”, om een ​​stabielere alternatieve betalingsoplossing aan te bieden. Gepland om te circuleren via de platforms van de groep zoals WhatsApp, Messenger of Instagram, zou de nieuwe Facebook-cryptocurrency dan op een meer concrete manier beschikbaar moeten zijn via fysieke geldautomaten. Handelaars die besluiten om Libra op hun lijst met betaalmethoden te zetten, krijgen ook bepaalde voordelen.

Facebook’s Libra Cryptocurrency komt naar voren als een investeringsprioriteit voor Mark Zuckerberg

De lancering van de nieuwe LIbra-cryptocurrency van Facebook versneld voor implementatie op 18 juni

Dit cryptocurrency-project, ontwikkeld door het nieuwe financiële technologiebedrijf gelanceerd door FB, Libra Networks, lijkt een beslissende stap te zijn in de reeds goed gestarte strategie van laatstgenoemde om zich meer op e-commerce te concentreren om zijn activiteit te ontwikkelen. Libra sluit daarmee aan bij de verschillende maatregelen die al zijn genomen om de gigantische hoeveelheid potentiële consumenten waarover het netwerk beschikt steeds meer te gelde te maken. Zo lanceerde FB Checkout, een nieuwe mogelijkheid om producten rechtstreeks te bestellen via de publicaties van bepaalde merken of influencers op haar Instagram-dochter. De ontwikkeling van productcatalogi op zijn WhatsApp-berichten of directe aankoop op de Marktplaats zijn allemaal innovaties die bedoeld zijn om het verbruik te vergemakkelijken en vooral te stimuleren via platforms onder de Facebook-vlag..

De virtuele valuta van Facebook wil wedden op ‘ontwikkelingslanden met volatiele valuta’

Facebook cryptocurrency wil een alternatief bieden voor volatiele valuta in sommige ontwikkelingslanden

Deze cryptocurrency gemaakt in Silicon Valley, een topprioriteit voor Facebook-baas Mark Zuckerberg, zou een veel grotere populariteit kunnen genieten dan elke andere virtuele valuta op de markt, dankzij het potentiële gebruikersbestand van het sociale netwerk dat wordt geschat op meer dan twee miljard mensen. Wat echter lijkt op een nieuwe vorm van grootheidswaanzin van de kant van de virtuele gezelligheidsgigant, lijkt intern niet unaniem te zijn en de groeiende afname van de interesse in Facebook door zijn gebruikers belooft ook niets..

Weegschaal cryptocurrency wordt gekoppeld aan de dollar en andere stabiele valuta

De cryptocurrency van Facebook zal profiteren van 2,3 miljard gebruikers van sociale netwerken

Technisch gezien heeft het sociale netwerk een samenwerking tot stand gebracht met verschillende regeringen, waaronder de gouverneur van de US Treasury, om zijn nieuwe cryptocurrency te laten goedkeuren en legaal te maken in de ogen van de wereld. Indexatie op sterke valuta’s zoals de dollar en de euro lijkt de doelstelling van het bedrijf te zijn, om schommelingen te beperken en het vertrouwen van toekomstige gebruikers te vergroten, evenals diepgaande werkzaamheden op het gebied van veiligheid en fraudepreventie..