Technieuws en gadgets

Ford onthult Digit, zijn autonome bezorgrobot

De Amerikaanse autofabrikant Ford is een samenwerking aangegaan met Agility Robotics om een ​​robot te ontwikkelen die in staat is om pakketten van zijn autonome voertuigen naar de deur van de klant te brengen.

Ford en Agility Robotics ontwierpen Digit, de autonome bezorgrobot

Ford en Agility Robotics hebben de Digit-robot ontwikkeld die autonoom pakketten bij huizen kan bezorgen

Zich bewust van de beperkingen van zijn autonome auto’s wat betreft de uiteindelijke levering, met name de moeilijkheden die klanten ondervinden om met het voertuig te coördineren en vervolgens hun pakket terug te krijgen, heeft het Amerikaanse merk Agility Robotics benaderd, een jong bedrijf uit Oregon dat een humanoïde robot ontwikkelt ontworpen om pakketten tot 20 kg te vervoeren. Met de naam Digit zou hij volgens Ford in staat zijn om trappen te beklimmen, over ruw terrein te lopen en te worden uitgerust met een onfeilbare balans, zoals een video die door het in Detroit gevestigde bedrijf is gepost, laat zien. Ergonomisch, het lijkt ook in staat om op te vouwen en op te bergen aan de achterkant van het voertuig, om het volume te beperken.

De Digit-robot van Ford en Agility Robotics is ontworpen om de laatste meters van een levering te garanderen

De door Ford en Agility Robotics ontwikkelde Digit-robot kan pakketten zelfstandig thuis bezorgen

Het nieuws over de ontwikkeling van Digit door Ford komt net na de aankondiging van een reductie van 10% in het personeelsbestand van het bedrijf, als onderdeel van een drastische bezuiniging op de uitgaven. Een strategie die gerechtvaardigd werd door het nieuwe beleid van Amerikaanse fabrikanten als Ford en General Motors, besloot om meer te focussen op nieuwe technologieën, zoals autonome voertuigen en andere kunstmatige-intelligentiesystemen, zich ook bewust van de vertraging die al op dit gebied is genomen in vergelijking met bedrijven als Google’s Alphabet en andere Tesla, die concurrenten van de nieuwe generatie zijn geworden in de autowereld.

Autonome bezorging lijkt nu een bedreiging voor banen in de logistieke sector

Agility Robotics en Ford presenteren Digit, de autonome robot die pakketten van 20 kg aan huis kan bezorgen

Bedoeld om een ​​revolutie teweeg te brengen in de relatie met transport en logistiek, lijken autonome voertuigen daarom een ​​bedreiging voor veel werknemers. Als bezorgdiensten tot nu toe werden gespaard door de komst van nieuwe technologieën, vooral vanwege de problematiek van de laatste mijl, zou de komst van de Digit-robot nu de zekerheden van de sector kunnen veranderen. Ford heeft echter nog niet verder gecommuniceerd over de inzet van Digit, noch over de intenties voor eindgebruik..

Ford wil zich nu concentreren op auto-autonomie en bijpraten met marktleiders

Ford heeft besloten zich meer te concentreren op gebieden die verband houden met kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen