Technieuws en gadgets

General Motors bevestigt komst elektrische Hummer

Met de komst van de Tesla Cybertruck, de Ford F-150 en andere modellen van elektrische off-road voertuigen zoals die aangeboden door Bollinger Motors of Rivian, betreden de grote SUV’s die symbool staan ​​voor de Amerikaanse manier van leven nu de versnellingssectie. neutrale. In deze context ontbrak er maar één, en niet de minste, de General Motors Hummer.

General Motors lanceert zijn beroemde Hummer opnieuw in een elektrische versie

General Motors heeft de komst van een elektrische versie van zijn beroemde Hummer . bevestigd

Inderdaad, GM heeft zojuist zijn voornemen bevestigd om in de nabije toekomst een elektrische versie op de markt te brengen van zijn legendarische Hummer geboren in de jaren 80. Herkenbaar aan zijn imposante ontwerp en zijn specifieke grille, het meest populaire voertuig in de bioscoop en het leger. comeback, minder liters benzine. Om de reputatie van zijn mastodont te respecteren, wil de Amerikaanse fabrikant groot wedden, met een voertuig dat het equivalent van 1000 pk biedt, voor een acceleratie van 0 naar 100 km / u in minder dan 3 seconden.

De toekomstige Hummer EV krijgt een GMC-stempel

De elektrische Hummer EV van General Motors wordt op de markt gebracht onder het merk GMC

Hoewel een paar afbeeldingen, waaronder een video, de aankondiging van de komst van de Hummer EV door GM begeleiden, ziet de fabrikant de zaken ook groots vanuit marketingoogpunt, en reserveert hij de presentatie van zijn voertuig voor de finale van de Superbowl, die zal deze zondag plaatsvinden. Het wordt dan officieel onthuld op 20 mei, voordat het in de herfst van 2021 in de verkoop gaat..

Elektrische Hummer wordt geproduceerd in de fabriek van GM in Detroit

GM is van plan om zijn nieuwe elektrische Hummer te presenteren tijdens de Superbowl van 2020

De terugkeer van de Hummer op de Amerikaanse wegen betekent een keerpunt in de Amerikaanse auto-industrie. Slachtoffer van de economische crisis van 2008 en zwaar getroffen door de stijging van de brandstofprijzen, werd de Hummer in 2010 uit de handel genomen en vond hij zijn plaats niet meer in een markt die op zoek was naar zuinigheid. De elektrische versie, die op de markt wordt gebracht onder het merk GMC, zal worden geproduceerd in de fabriek van General Motors in Detroit, waar de fabrikant zich voorbereidt om meer dan twee miljard dollar te investeren om zijn aanbod van elektrische voertuigen te ontwikkelen..

De terugkeer van een Amerikaans embleem

De toekomstige Hummer EV van General Motors gaat in de herfst van 2021 in de verkoop