Technieuws en gadgets

Google Chrome maakt privé browsen een beetje meer incognito

De Chrome-browser van Google zou binnenkort zijn privé-browsermodus moeten versterken en een beetje betrouwbaarder moeten maken, door een fout te corrigeren waardoor sommige websiteontwikkelaars tot nu toe gebruikers in de “incognito” -modus konden herkennen of zelfs konden blokkeren.

Google Chrome staat op het punt om privé browsen te verbeteren

schermfoto met Google Chrome-logo en staat op het punt een fout in de incognito- of privé-browsemodus te corrigeren

Deze fout, aan het licht gebracht door de 9to5Google-site, is gekoppeld aan Chrome’s beroemde “System Files” application programming interface (API). Dit systeem, dat het mogelijk maakt om een ​​bepaalde hoeveelheid informatie met betrekking tot navigatie op te slaan, wordt inderdaad gedeactiveerd bij gebruik van de modus “Private Navigation”. Tijdens een bezoek controleren de betreffende websites echter gewoon de status van deze API, namelijk of deze is geactiveerd of niet, en bepalen vervolgens of de internetgebruiker “Incognito” is, in welk geval een blokkering door hen kan worden uitgevoerd. Dit is met name het geval bij bepaalde nieuwssites die de toegang tot hun pagina’s liever weigeren voor privé browsen, waardoor bepaalde vereisten met betrekking tot hun betaalde inhoud mogelijk worden omzeild.

Ontwikkelaars hebben met succes privé browsen gedetecteerd

De privé-browsing- of incognitomodus van Google Chrome moet worden versterkt nadat Google een fout heeft verholpen

De correctie die Google op het punt staat aan te brengen, is daarom eenvoudig gebaseerd op deze “System Files” API-controle die door de sites is uitgevoerd. De browser zal deze controle omzeilen door zelf een tijdelijke API te genereren op basis van het RAM-geheugen van de computer, om de initiële deactivering als gevolg van privé browsen te verbergen. De websites zullen dus een geautoriseerde API detecteren, voordat deze tijdelijke bestanden aan het einde van de navigatie uit het RAM worden verwijderd..

Sommige sites gebruiken deze fout om incognito browsen te blokkeren

Schermopname-website die toegang tot privé of incognito browsen van Google Chrome blokkeert vanwege de API voor systeembestanden

Deze update om de browsemodus echt privé te maken, of op zijn minst een beetje meer “Ingognito”, zou als optie moeten worden aangeboden bij de lancering van Chrome 74, die naar verwachting in april zal verschijnen. Een standaardversie zal in juli volgend jaar met Chrome 76 worden vergezeld, voordat, volgens dezelfde 9to5Google-site, Google overgaat tot een regelrechte verwijdering van deze “System Files” API, waarvan uiteindelijk alleen webontwikkelaars baat zouden hebben bij hun jacht op zogenaamde “privé” internetgebruikers.

Google Chrome Canary 74 en de nachtmodus

screenshot volgende Google Chrome Canary 74 en de donkere nachtmodus met verbeterd privé browsen