Technieuws en gadgets

Google lanceert automatisch noodoproepsysteem

Google heeft zojuist de aanstaande lancering aangekondigd van een nieuwe functie om te communiceren met de hulpdiensten zonder te spreken. Geïntegreerd in de Phone-app van het Pixel-model van het merk en op sommige andere Android-apparaten, wordt deze nieuwe noodoproepoptie gestart na het selecteren van het type noodgeval dat vereist is, een meerkeuze die ook in deze update is opgenomen..

Google om noodoproepproces te vergemakkelijken met spraakondersteuning

Google lanceert nieuwe noodoproepfunctie met stemassistent

Het slachtoffer zal dus kunnen kiezen tussen noodverzoeken van een “Medisch”, “Brand” of “Politie” bevel, waarna de applicatie een vooraf gedefinieerd geschreven bericht kan lezen, waarin wordt bepaald dat de persoon geen spraak kan gebruiken, terwijl hij de hulpdiensten levert bezorgd over zijn geolocatie. Het callcenter zal daarom worden geïnformeerd dat het verzoek automatisch wordt gedaan in plaats van het slachtoffer, via een bericht zoals “U wordt gecontacteerd door een geautomatiseerde spraakdienst die door de beller is gestart. De beller kan niet spreken of horen. Mijn locatie is (zo’n adres). Ik heb medische hulp nodig.” De microfoon is echter niet losgekoppeld, dus verbale communicatie kan op elk moment worden gestart.

De telefoontoepassing kan autonoom de noodoproep doen

Google gaat zijn Pixel-telefoons uitrusten met automatische noodoproepmodus

Paul Dunlop, productmanager bij Google, geeft ook aan dat deze noodoproepdienst niet afhankelijk is van een internetverbinding en dus zonder datadekking gebruikt kan worden. bovendien zullen de locatiegegevens worden gecommuniceerd met een pluscode + code, een systeem dat dicht bij de GPS-coördinaten ligt, maar met een sterk verminderde schrijflengte en waarmee een plaats kan worden geïdentificeerd zonder een door Maps herkend adrespostdienst, zoals als een veld of een buitenlocatie.

De spraakassistent leest het bericht voor hulpoproep

De nieuwe noodoproepfunctie van Google kan opgenomen tekst lezen en een locatie doorgeven aan hulpdiensten

De geolocatiegegevens worden door middel van een pluscode + code . doorgegeven aan de hulpdiensten

De nieuwe noodoproepfunctie van Google wordt geïntegreerd in de telefoontoepassing van Pixel- en Android-mobiele telefoons

Volgens Google zou deze nieuwe noodoproepfunctie de komende maanden beschikbaar moeten zijn in de Verenigde Staten, voornamelijk op telefoons in de Google Pixel-lijn. Een dienst die de goedkeuring lijkt te hebben gekregen van de Amerikaanse openbare veiligheidsorganen die hebben meegewerkt aan het ontwerp, waaronder de National Emergency Number Association. “We kijken ernaar uit om samen te werken met de hulpdiensten om de veiligheid van mensenlevens te verbeteren”, zei Paul Dunlop.

Na het kiezen van het type hulp dat nodig is, kan de applicatie automatisch noodgevallen bellen