Technieuws en gadgets

Google verwijdert 7 spionage-apps uit de Play Store

Terwijl sommige de kleur weergeven en legitiem en bewust toestaan ​​dat de geolocatie van dierbaren bekend is, zijn andere, meer slinkse applicaties die bedoeld zijn om echtgenoten en kinderen van hun onwettige kinderen te volgen, zojuist geïdentificeerd en verwijderd uit de Play Store door Google.

Google verwijdert zeven Russische apps uit de Play Store, bedoeld om de bewegingen en communicatie van familieleden te bespioneren

Google Play Store heeft 7 Russische spionage-apps verwijderd nadat Avast dit had gemeld

Opgemerkt door het antivirusbedrijf Avast en onmiddellijk gerapporteerd aan Google, zijn deze programma’s genaamd “stalkerware” zojuist eindelijk verwijderd uit de Play Store, op advies van onderzoekers. “Deze apps zijn onethisch en geven gebruikers enige privacyproblemen. Deze mogen niet in de Google Play Store worden gevonden, omdat ze aanzetten tot crimineel gedrag en gemakkelijk van hun primaire functie kunnen worden afgeleid door stalkers, werkgevers of bezittelijke partners die hun slachtoffers willen bespioneren. Dit is stalkerware “, merkte een manager bij Avast op, terwijl het totale aantal downloads van deze applicaties op 130.000 staat, inclusief meer dan een derde voor” Spy Tracker en “SMS Tracker” alleen..

Stalkerware werd ontdekt door Avast-teams, voordat Google het uit de Play Store verwijderde

De apps die door Avast zijn stalkerware genoemd, waren bedoeld om de acties van een eigenaar van een Android-apparaat te bespioneren.

Deze apps zijn Russisch ontworpen en blijken echte spionagetools te zijn. Nadat de tracker de telefoon in handen heeft gekregen om getraceerd te worden, downloadt de tracker eenvoudig een van de betreffende apps uit de Android Google Play Store. Dit leidt de spion om naar een externe link die de installatie van de beroemde stalkerware mogelijk maakt. Het enige dat overblijft is om de oorspronkelijke applicatie te verwijderen, zodat de eigenaar van de te volgen telefoon het niet merkt. De tracker kan nu alle bewegingen van zijn slachtoffer kennen, maar ook zijn lijst met contacten, de geschiedenis van zijn oproepen en zelfs zijn sms raadplegen.

“Deze applicaties kunnen door stalkers gemakkelijk van hun primaire functie worden afgeleid” Avast

Google verwijdert 7 kwaadaardige Russische Android-apps die zijn ontworpen om zijn kinderen, familieleden of werknemers te bespioneren

Google, dat de betreffende programma’s onmiddellijk uit zijn Play Store heeft verwijderd, blijft echter geruststellen over de inspanningen die zijn geleverd in de strijd tegen malware die waarschijnlijk op Android wordt aangetroffen. Andrew Ahn, productmanager van de Google Store, zei dat het bedrijf “zijn detectietools voortdurend verbetert en zich ook voorbereidt op uitbreiding van zijn personeel op dit gebied”. Een gigantische klus, als we weten dat het moederbedrijf van Android in 2017 maar liefst 700.000 kwaadaardige applicaties uit de Play Store had verwijderd en 10.000 ontwikkelaars op een zwarte lijst had gezet..

“Deze mogen niet worden gevonden in de Google Play Store” Avast

Deze spionage-apps worden waarschijnlijk gebruikt door stalkers, zegt Avast Mobile Security Manager