Technieuws en gadgets

Honor 9X en 9X Pro: pop-up cameramodellen eindelijk onthuld

Honor, de dochteronderneming van het Chinese Huawei, heeft officieel zijn twee nieuwe modellen van langverwachte instap- / middenklasse-smartphones onthuld. Uitgerust met een pop-up camera aan de voorkant, dat wil zeggen gemotoriseerd, die schuift wanneer de selfie-modus is ingeschakeld, Honor 9X en 9X Pro van hun kleine namen, zijn dus verstoken van inkepingen en gaten op hun voorkant, waardoor het volledig blank. Een primeur voor de fabrikant. De achterkant is ook verfijnder, de vingerafdruksensor wordt aan de zijkant van de apparaten geplaatst, terwijl een derde groothoeksensor de Pro-versie van deze nieuwe Honor 9X uitrust..

De nieuwe Honor 9X- en 9X Pro-smartphones zijn eindelijk officieel gemaakt

Honor heeft officieel zijn Honor 9X en 9X Pro onthuld, gepland voor release in China op 30 juli en 9 augustus

Voor het eerst op de markt gebracht in China vanaf 30 juli voor de 9X en 9 augustus voor de Pro, hebben de twee apparaten een verkoopprijs van 1.399 yuan, of ongeveer 180 euro voor de eerste in de basisversie van 4 GB RAM. / 64 GB en 2 199 yuan voor de tweede, 280 euro, voor 8 GB RAM / 128 GB.

De Honor 9X en 9X Pro zijn de eerste smartphones van de fabrikant met pop-upcamera’s

De Honor 9X en 9X Pro zijn de eerste Honor-terminals die zijn uitgerust met een glijdende selfiecamera

Qua componenten is het 9X-duo uitgerust met Huawei’s interne SoC, de Kirin 810, die al aanwezig was op de recente Nova 5 Pro. Afgezien van een basisconfiguratie die verschilt tussen de twee 9X- en 9X Pro-modellen, is het andere onderscheid te vinden in de camera’s. Naast de 48-megapixelsensor aan de achterzijde die op beide versies aanwezig is en de 16-megapixel pop-upversie van de voorkant, bevat de hogere versie een derde 8-megapixel ultragroothoeklens.

Beide versies hebben hetzelfde 6,6-inch Full HD IPS LCD-scherm, evenals een identieke 4000mAh-batterij, allemaal met Android 9 Pie en EMUI 9.1.1.

Configuraties & basisprijs: 4GB RAM / 64GB / 180 € voor de Honor 9X en 8GB RAM / 128GB / 280 € voor de Pro

De Honor 9X is vanaf 30 juli verkrijgbaar in China, terwijl de 9X Pro vanaf 9 augustus verkrijgbaar is.

Hoewel een Europese en Franse release zeer waarschijnlijk lijkt voor deze twee apparaten die de laatste tijd vaak zijn geplaagd, is er nog geen officiële aankondiging gedaan met betrekking tot een hypothetische releasedatum, evenals prijzen en configuraties. Het vorige voorbeeld van de Honor 8X suggereert dat een release buiten China een maand na de release van 30 juli zou kunnen plaatsvinden. Het huidige handelsconflict tussen Huawei en de Verenigde Staten brengt echter de komst van de Honor 9X op Amerikaanse bodem in gevaar.

Er is nog geen wereldwijde releasedatum gecommuniceerd

Als er geen releasedatum in Frankrijk voor de Honor 9x en 9X Pro is vervroegd, zou deze een maand na de Chinese lancering kunnen komen