Technieuws en gadgets

Huawei is van plan om in de herfst van 2019 zijn eigen HongMeng-besturingssysteem te lanceren

Nadat Huawei en 68 van zijn dochterondernemingen de toegang werd ontzegd tot Android-licenties, evenals tot technologie en componenten van Amerikaanse oorsprong, heeft de CEO van de Chinese groep zojuist onthuld dat het merk klaar is om volgend najaar zijn eigen HongMeng-besturingssysteem te implementeren. Richard Yu vertelde ook aan de Chinese sociale media WeChat dat dit nieuwe systeem compatibel moet zijn met de meeste apps die beschikbaar zijn op Android, en zelfs hun efficiëntie met 60% moet verhogen..

Huawei is van plan zijn besturingssysteem HongMeng eind 2019 te lanceren

publicatie os hongmeng huawaei waarvan de lancering gepland staat voor eind 2019

Huawei werkte sinds 2012 aan zijn interne besturingssysteemproject en werd onlangs gedwongen de implementatie ervan te versnellen na Amerikaanse sancties die het nu verbieden om na nog eens 90 dagen samen te werken met Amerikaanse bedrijven, waaronder Google, eigenaar van Android. Huawei stelt zich daarom tot doel om in de nabije toekomst zijn nieuwe besturingssysteem in een bètaversie te lanceren, aangekondigd tussen eind 2019 en het voorjaar van 2020. “Verre van klaar te zijn” maar al vooruitstrevend, deze toekomstige concurrent van Android genaamd HongMeng, bedoeld voor smartphones, tablets, computers, tv’s en andere slimme apparaten, is al enkele jaren in het werk van Huawei-labs. Het merk anticipeerde blijkbaar op toekomstige problemen in verband met steeds gespannen relaties tussen de Verenigde Staten en China, wat de huidige beslissing als “economisch pesten” beschouwt..

Huawei werkt sinds 2012 aan zijn HongMeng OS

Huawei smartphone foto nog onder Android maar binnenkort onder de eigenaar hongmeng bone

Als Huawei, via zijn oprichter en CEO Ren Zhengfei, probeert zijn hoofd hoog te houden en zijn gebruikers gerust te stellen door aan te kondigen dat het een oplossing heeft voor het Android-probleem met de versnelde lancering van HongMeng OS, hebben sommige tech- en beveiligingsspecialisten gezegd. over de haalbaarheid van een dergelijke implementatie, gezien als “een enorme berg om te beklimmen, zelfs voor een systeem gebaseerd op open source”. Voor dezelfde commentatoren zou de ontbering van Google daarom “het begin van het einde” kunnen zijn voor het Huawei-imperium..

De inzet van HongMeng zal voor Huawei “een enorme berg zijn om te beklimmen”, zeggen sommige experts

De gehaaste lancering van Huawei's hongmeng-bot in de herfst zal een berg zijn om te beklimmen, zeggen experts

Huawei, dat net is begonnen met een enorm project van “superfabriek” in China met als doel 100 miljoen apparaten per jaar te laten produceren door 16.000 werknemers, moest zijn enthousiasme herzien om de nummer één ter wereld te worden in de verkoop van smartphones, en overtrof daarmee zijn Koreaanse concurrent Samsung. De sancties die door de regering-Trump zijn ingesteld, zijn teruggedrongen tot 90 dagen en hebben al gevolgen gehad voor de Chinese reus, verstoken van Android en verschillende strategische leveranciers zoals KDDI en SoftBank, waaronder de dochteronderneming ARM die zorgde voor de productie van chips die Huawei-apparatuur uitrusten. Britse operator Vodafone kwam ook terug op plannen om de toekomstige 5g-telefoons van het merk op de markt te brengen.

Huawei CEO Ren Zhengfei gelooft dat het bedrijf klaar is voor al deze nieuwe uitdagingen

Ondanks de huidige grote crisis in zijn bedrijf, blijft Huawei CEO Ren Zhengfei vol vertrouwen