Technieuws en gadgets

Huawei lanceert de Mate 30, zijn eerste Amerikaanse smartphone zonder component

Huawei heeft zojuist zijn langverwachte Mate 30 gelanceerd, een model dat afgelopen herfst werd gepresenteerd maar waarvan de release nu een wonder is. Inderdaad, het nieuwe vlaggenschipmodel van het Chinese merk zag bijna nooit het daglicht op Europese bodem, door het onvermogen van de fabrikant om zijn toestel te voorzien van Google-diensten. Een afwezigheid die volgt op de maatregelen die de Amerikaanse regering tegen haar heeft genomen en de uitvoering van sancties tegen de Chinese reus. Inderdaad, de nieuwe regels die Trump aan Amerikaanse bedrijven heeft opgelegd, verbieden hen nu om zaken te doen met Huawei, waardoor laatstgenoemde veel van zijn leveranciers en hun componenten wordt beroofd. Een uitdaging die het merk uit het Middenrijk blijkbaar is aangegaan door zijn nieuwe Mate 30 te ontwerpen zonder enig element van Amerikaanse oorsprong.

De Huawei Mate 30-smartphone is aangekomen in Frankrijk

Huawei heeft zijn Mate 30 op de markt gebracht, de eerste componentloze smartphone van Amerikaanse origine

Wat problematisch leek en waar Huawei het zeker moeilijk mee had, bleek uiteindelijk onoverkomelijk, zo blijkt uit een zorgvuldige analyse van de componenten van de Mate 30 door onafhankelijke laboratoria. Deze tonen inderdaad aan dat het Chinese merk de Amerikaanse boycot heeft weten te omzeilen door in te kopen bij Aziatische en Europese bedrijven, maar ook door gebruik te maken van zijn eigen dochterondernemingen. Huawei leunde daarom in het voordeel van HiSilicon, een divisie van het bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van de Kirin-processor en wifi- en Bluetooth-chips, die is gekozen om de Amerikanen Broadcom en Cirrus Logic te vervangen. Ook het Japanse Murata, het Nederlandse NXP, evenals het Taiwanese MediaTek en het Franse STMicroelectronics maken deel uit van de lijst met nieuwe leveranciers van de gigant Huawei. Deze bedrijven, die momenteel niet onderworpen zijn aan Amerikaanse sancties, zouden dus moeten profiteren van het gebrek aan concurrentie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan om voet aan de grond te krijgen op een markt die grotendeels wordt ondersteund door hun nieuwe Chinese klant. Dit ondanks Huawei’s “duidelijke voorkeur” om “door te gaan met het integreren en kopen van componenten van Amerikaanse leverancierspartners”, eerder aangekondigd door het bedrijf..

Huawei Mate 30: de eerste smartphone ontworpen zonder Amerikaanse hardware

Huawei Mate 30, de eerste smartphone van de Chinese gigant ontworpen zonder Amerikaanse hardware

Terwijl Huawei parallel blijft graven in zijn voorraden Amerikaanse componenten die stroomopwaarts van de implementatie van Trump-sancties zijn gemaakt, met name met betrekking tot de 5G Qualcomm-chip van deze Mate 30, moet het merk echter worden geconfronteerd met een verbod dat ook van toepassing is op het gebruik van Android. Zonder een echte versie van de software en al zijn diensten op zijn nieuwe smartphone te kunnen installeren, moet hij genoegen nemen met een open-sourceversie van het Google OS. De Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar kunnen echter de plannen van het huidige bestuur van Washington veranderen..

Aziatische en Europese bedrijven hebben de leemte van Amerikaanse leveranciers kunnen opvullen

Huawei is erin geslaagd zijn Amerikaanse leveranciers te vervangen door Europese en Aziatische componenten

Huawei moet het echter zonder Android en zijn Google-diensten stellen.

Gemaakt zonder Amerikaanse componenten, moet de Huawei Mate 30 het echter zonder Android en Google doen

Vind al het hightech nieuws op onze officieel Twitter-account.