Technieuws en gadgets

Huawei zou Android kunnen vervangen door het Russische besturingssysteem Aurora

Na het besluit van Google om de Chinese fabrikant te weren van zijn Android-systeem vanwege nieuwe richtlijnen van de Amerikaanse overheid, kon Huawei zich nu tot Rusland wenden voor een besturingssysteem. Als het bedrijf van Ren Zhengfei al had laten weten dat het zou vertrouwen op de ontwikkeling van zijn eigen Hongmeng OS om de werking van zijn smartphones en tablets te garanderen, lijkt het erop dat de Russische oplossing van Aurora OS een ander alternatief zou kunnen zijn voor de reus van het middelste rijk in volle beroering.

Huawei zou naar Rusland en Aurora OS kunnen kijken om Android te vervangen

Sailfish OS nu Russisch Aurora OS zou binnenkort Android kunnen vervangen in Huawei-smartphones

Huawei zou daarom overwegen om te vertrouwen op het Russische Aurora OS-systeem, dat voorheen in Finland werd gecreëerd onder de naam Sailfish OS en vervolgens in Rusland werd overgenomen onder de huidige naam, om de leegte op te vullen die spoedig door Android werd achtergelaten. De periode van opschorting van het gebruik die Donald Trump aan het Chinese merk heeft gegeven, loopt binnenkort af en zal daarom leiden tot een daling van 60% in de verkoop van Huawei-smartphones internationaal. Op basis van de open source Linux-oplossing zou Aurora nog steeds compatibel zijn met bepaalde Android-applicaties en lijkt het een alternatieve oplossing die gemakkelijker in te stellen is dan de ontwikkeling van Hongmeng die nog steeds aan de gang is. Verbannen van de Amerikaanse markt, zou Huawei rechtstreeks naar de kant van de oude rivaal Rusland gaan.

Aurora OS, ex Sailfish, zou toekomstige Huawei-smartphones kunnen uitrusten, verbannen van Android

Chinese Huawei zou het Russische Aurora OS, voorheen Sailfish, kunnen kiezen om Android te vervangen

De CEO van Huawei zou gesprekken hebben gevoerd met de Russische minister die verantwoordelijk is voor digitale, communicatie- en mediakwesties, om een ​​toekomstig gebruik van het Aurora OS, waarop de staat Vladimir Poetin een zekere greep heeft, te bespreken. De ontwikkeling van productie-eenheden op het grondgebied van de Russische Federatie zou ook een van de belangrijkste elementen van deze waarschijnlijke samenwerking zijn. De politieke en economische belangen zouden worden versterkt door deze alliantie tussen de twee rivaliserende machten van de Verenigde Staten, nu Huawei en de Russische staat, die in feite mede-eigenaars zijn van Rostelcom, hoofd van het Aurora OS-project, dat parallel met Hongmeng BONE.

Verbannen van de Amerikaanse markt, zou Huawei rechtstreeks naar de kant van de oude rivaal gaan door Aurora OS te adopteren

Russisch Aurora OS ex Sailfish OS kan door Huawei worden gekozen om Android te vervangen

De internationale verkoop van Huawei kan met 40-60% dalen

De Chinese fabrikant Huawei overweegt naar verluidt Android te vervangen door het Russische besturingssysteem Aurora, voorheen Sailfish