Technieuws en gadgets

Ikea en Sonos presenteren hun nieuwe lijn Symfonisk-speakers

Ikea en de Amerikaanse fabrikant Sonos hebben zojuist een decoratief luidsprekerduo onthuld, het resultaat van jarenlang gezamenlijk werk. Deze twee nieuwe luidsprekers, aangekondigd voor volgende zomer, hebben de bijzonderheid om het uiterlijk en de bruikbaarheid aan te nemen van een lamp voor de ene en een plank voor de andere. Inspelend op de naam Symfonisk, heeft deze eerste van het assortiment een wifi-verbinding waardoor deze compatibel is met het Sonos-toepassingssysteem. Ze kunnen worden gecombineerd, hun prijs is 179 € voor de lamp en 99,95 € voor de plankversie.

Ikea en Sonos hebben samen Symfonisk ontwikkeld, een reeks decoratieve luidsprekers

Ikea en audiosysteemmaker Sonos hebben samen de Symfonisk-luidsprekerlijn ontwikkeld

Lampvrij op het moment van aankoop, zou deze nieuwe buizenluidspreker uit de Amerikaans-Zweedse samenwerking audiokarakteristieken moeten hebben die vergelijkbaar zijn met het Sonos One-model, behalve dat de fabrikant er geen extravagantie aan belooft, met name vanwege een lager vermogen van bas dan deze vanwege het kleinere formaat van de luidspreker. Patrick Spence, CEO van Sonos, benadrukte dat de nieuwste toevoeging aan zijn bedrijf niet alleen bestuurbaar moet zijn door onder meer Spotify, maar ook bestuurbaar moet zijn door de Ikea-applicatie voor domotica, waarmee zowel het beheer van de muziekbediening als een beheersing van de verschillende intelligente producten van de Zweedse groep, zoals jaloezieën en andere verlichtingssystemen. Ondanks een geluidsweergave die het meer als een extra audiosysteem classificeert, zal deze Symfonisk-reeks ook worden uitgerust met de door Sonos ontwikkelde TruePlay-functie, waardoor het geluid kan worden aangepast aan de locatie van de luidspreker.

De nieuwe luidsprekerplank uit het Symfonisk-assortiment

De Symfonisk-luidsprekerlijn van Sonos en Ikea wordt geleverd in twee luidsprekermodellen, een lamp en een plank

Bekijk dit bericht op Instagram

Zeg HEJ tegen het nieuwste lid van de SYMFONISK-familie, onze luidste tafellamp ooit. Bekijk deze week de SYMFONISK WiFi tafellamp speaker in de FEEL HOME tentoonstelling, en vooral luister ernaar. #IKEAtoday #IKEA #IKEAfeelhome #SYMFONISK #MilanDesignWeek

Een bericht gedeeld door IKEA vandaag (@ikeatoday) op 8 april 2019 om 8:00 uur PDT

Met een innovatief karakter en ondersteuning voor AirPlay 2 ondanks het ontbreken van een microfoon om ze Siri-compatibel te maken, zijn deze Ikea-Sonos-luidsprekers tegelijkertijd bedoeld om te worden geïntegreerd in een Sonos-ecosysteem, gekoppeld in stereo of geïntegreerd in een complexer geluid systeem zoals 5.1. Het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de technische knowhow van Sonos en de logistieke kracht gecombineerd met de innovatie en de esthetiek van Ikea, onderscheiden de twee Symfonisk-speakers zich van de traditionele producten van het Amerikaanse merk door het feit dat ze zijn uitgerust met fysieke controle knoppen, in tegenstelling tot het aanraakformaat van hun ouders. Het geheel verschijnt dan ook als een complementair product op het Sonos-assortiment, waardoor het bedrijf ook op grote schaal nieuwe klanten kan bereiken dankzij het Ikea-netwerk..

Het Symfonisk-assortiment combineert de door Sonos ontwikkelde technologie met het ontwerp en het netwerk van Ikea

De lampversie van het Symfonisk-assortiment bevat een luidspreker en kan worden bestuurd door de Ikea- en Sonos-applicaties voor robotica

Uitgerust met een beperkte luidsprekergrootte, zal de Symfonisk-luidspreker zijn plaats vinden als bedlampje

de nieuwe symfonisk lamp speaker ontwikkeld door Ikea en Sonos zal vanaf volgende augustus verkocht worden