Technieuws en gadgets

Ikea lanceert Gunrid, luchtzuiverende gordijnen

Hoewel sommige planten bekend staan ​​om hun innerlijke reinigende eigenschappen, heeft Ikea zojuist de creatie aangekondigd van Gunrid-gordijnen met vergelijkbare sterke punten, die gepland staan ​​voor lancering volgend jaar..

Ikea kondigt Gunrid aan, gordijnen met a priori vervuilende eigenschappen

Screen capture videopresentatie ter promotie van de nieuwe Ikea Gunrid depolluting gordijnen

Volgens haar bereidt het Zweedse merk zich daarom voor om gordijnen met vervuilende krachten op de markt te brengen. Hoewel er tot nu toe zeer weinig informatie uit dit nieuwe product met revolutionaire aspecten is gefilterd, wordt Gunrid, vanwege zijn kleine naam, door de ontwikkelaars gepresenteerd als zijnde uitgerust met een met mineralen behandeld weefsel dat in staat is om bij contact met licht fotosynthese te produceren die vergelijkbaar is met die van planten, waardoor verontreinigende stoffen worden afgebroken. Titaandioxide, dat Toyota al in billboards gebruikt, zou een van de componenten kunnen zijn van deze nieuwe technologie die Ikea beweert te hebben ontwikkeld in samenwerking met bepaalde universiteiten en bepaalde leveranciers. “Naast het zorgen voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis, is het de ambitie van Gunrid om iedereen bewust te maken van de vervuilingsproblemen in huizen, en tegelijkertijd de weg vrij te maken voor het gebruik van deze technologie voor anderen. textielproducten “zei een van Ikea’s duurzaamheidsmanagers.

De samenstelling van Gunrid-gordijnen is geïnspireerd op het natuurlijke fenomeen fotosynthese

promotionele video-screenshot van nieuwe ikea Gunrid-gordijnen met deugden voor de beheersing van luchtvervuiling binnenshuis

Titaandioxide zou een van de stoffen componenten van Gunrid-gordijnen kunnen zijn

Mauricio Affonso en Ikea kondigen de creatie aan van vervuilende gordijnen voor binnenlucht op basis van fotosynthese

Op basis van cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie, waaruit blijkt dat er jaarlijks acht miljoen doden vallen als gevolg van vervuiling binnenshuis, lijkt Ikea zich te willen inzetten om deze plaag te bestrijden en zich te concentreren op de ontwikkeling van producten die de luchtkwaliteit van de huizen kunnen verbeteren door middel van , niet alleen het terugdringen van het gebruik van vervuilende componenten, maar ook door in te zetten op het zuiveren van besloten ruimtes, waarvoor Gunrid de voorloper lijkt te spelen. In die zin had Ikea al aangekondigd te profiteren van de recycling van rijststro, een product dat is afgeleid van de productie van granen, via het Better Air Now-programma. !

Ikea zet zich in om het fenomeen vervuiling binnenshuis te bestrijden

Na het Better Air Now-programma kondigt Ikea de marketing aan van Gunrid luchtzuiverende gordijnen voor binnen

Als de aankondiging van deze vervuilende gordijnen opwindend lijkt, zullen we nog moeten wachten op hun marketing om eindelijk hun echte effectiviteit te kennen en dus te weten of Gunrig houdt uiteindelijk al zijn beloften. Cactussen hebben dus nog een mooie toekomst voor zich.

Gunrid staat gepland voor commercialisering volgend jaar

de zuiverende gordijnen van

“>