Technieuws en gadgets

iTunes staat op het punt plaats te maken voor speciale apps

De iTunes-software voor het beheer van mediabestanden, die al een tijdje aan het dalen is, zou op het punt staan ​​te worden uitgefaseerd met de volgende MacOs 10.15-update. Het doel zou zijn om ruimte te maken voor verschillende zelfstandige applicaties die in staat zijn om de verschillende diensten die door Apple worden aangeboden, zoals muziek, tv en podcasts, afzonderlijk te beheren, zoals iOS.

iTunes staat op het punt te worden opgedeeld in verschillende entiteiten

Apple ontmantelt iTunes ten gunste van verschillende media-applicaties

Net als Apple News op Mac, zouden deze nieuwe applicaties op een hybride manier worden ontworpen, waardoor hun broncodes worden gedeeld met de mobiele iPhone- en iPad-versies, zoals toegestaan ​​door Apple’s Marsepein-systeem, waardoor vereenvoudigde overdracht van applicaties tussen de verschillende systemen van het merk Apple mogelijk wordt. . Het is dus mogelijk dat de Muziek-app zich gaat richten op de muziekstreamingdienst van Apple Music, waarbij de iTunes-bibliotheken buiten beschouwing worden gelaten. De tv-applicatie zou daarom moeten worden gewijd aan de nieuwe Apple Tv + videostreaming, terwijl podcasts zouden worden beheerd door een andere speciaal speciale applicatie..

iTunes maakt plaats voor stand-alone applicaties voor elk type media

Apple lanceert verschillende applicaties speciaal voor tv-muziekboeken en podcasts om iTunes te vervangen

Met deze innovatie lijkt Apple het lijden van zijn software, die zowel emblematisch is als wordt afgekeurd door zijn zwaarte en complexiteit, te willen verminderen, nu ingehaald door de concurrentie. Zonder een gemoderniseerde revisie van iTunes te kunnen bedenken, vertrouwt Apple daarom op functiescheiding, om de media-ervaring meer instinctief te maken. Volgens G. Rambo, journalist bij 9to5mac die het project heeft onthuld, iTunes moet echter bij de volgende MacOS 10.15-update worden gehouden, Apple kan misschien niet zo snel rouwen om de oprichting ervan, maar vooral omdat het merk Cupertino nog geen nieuwe oplossing zou hebben ontwikkeld voor de synchronisatie van zijn iPod- en iOS-apparaten met Mac.

Apple Books heeft al zijn onafhankelijkheid

Nieuwe Apple-apps moeten het Apple Books-model volgen en iTunes vervangen

iTunes zal zijn plaats verlaten met de MacOs 10.15-update, zonder volledig te verdwijnen

De vervanging van iTunes door speciale applicaties voor Mac zou moeten komen met de update van MacOs 10.15