Technieuws en gadgets

Je hebt nu een Facebook-account nodig om Messenger te gebruiken

Aan het einde van het jaar heeft Facebook besloten om de gebruiksvoorwaarden voor zijn berichtenservice te wijzigen. Als het sinds 2015 mogelijk was om Messenger te gebruiken met een eenvoudig telefoonnummer en zonder vooraf een Facebook-account te hebben, zal deze toegankelijkheid niet langer mogelijk zijn en zal het aanmaken van een account op het sociale netwerk nu verplicht zijn om te profiteren van de berichtenservice.

Er is nu een Facebook-account vereist om Messenger te gebruiken

Je moet nu een Facebook-account hebben om Messenger-berichten te gebruiken

Er staat nu in zwart-wit op de Facebook-site: “Je moet een Facebook-account maken om Messenger te gebruiken.” “Terwijl de overgrote meerderheid van de Messenger-gebruikers al verbinding maakt via Facebook”, zei het sociale netwerk, en rechtvaardigde zijn beleidswijziging door het proces te willen stroomlijnen. Een manier waarop het netwerk niet over het hoofd kon zien, was om op tijd meer volgers aan te trekken door te forceren, in het licht van een constante daling van het aantal abonnees.

Messenger nu onderling afhankelijk van een Facebook-account

Facebook verplicht het openen van een account op zijn sociale netwerk om Messenger te gebruiken

Volgens een woordvoerder van het bedrijf van Mark Zuckerberg zou deze nieuwe regel alleen van toepassing moeten zijn op nieuwkomers in Messenger, en dat gebruikers die de dienst al gebruiken zonder een Facebook-account te hebben, niet zouden worden beïnvloed, anders zouden ze het zonder kunnen blijven doen. Dat gezegd hebbende, tonen de feiten al aan dat het voor hen al moeilijk is om verbinding te maken met de berichten sinds de implementatie van de nieuwe voorwaarde, waarbij sommige accounts beperkt zijn..

Facebook wil “het registratieproces vereenvoudigen”

Facebook hoopt nieuwe abonnees aan te trekken door hen te dwingen zich aan te melden bij zijn netwerk om Messenger te gebruiken

Deze verandering komt in de implementatie van de volgende strategie van Facebook, die voor 2020 al zijn berichtendiensten onder dezelfde vlag wil verenigen. Het doel van het bedrijf is om gebruikers van Facebook-groepsapps toegang te geven tot al hun berichten op één plek, of het nu Messenger, Instagram of WhatsApp is..

Een nieuwe regel om virtueel nieuwe abonnees aan te trekken

In afwachting van de lancering van zijn gemeenschappelijke berichtenplatform, vereist Facebook dat nieuwe Messenger-gebruikers een account aanmaken bij het sociale netwerk