Technieuws en gadgets

McDonald’s vertrouwt op AI om gepersonaliseerde aanbiedingen te ontwikkelen

Net als op sommige e-commercesites onder de secties “This May You Like”, vertrouwt McDonald’s op een nieuw systeem voor het opstellen van menu-aanbevelingen. Hiervoor heeft de fastfoodgigant zojuist de grootste investering in zijn geschiedenis gedaan op het gebied van acquisitie door het Israëlische bedrijf Dynamic Yield, specialist in het genre, voor 300 miljoen dollar aan te bieden..

McDonald’s biedt Dynamic Yield voor $ 300 miljoen en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie

McDonald's verwerft dynamisch rendement van Israëlisch bedrijf voor kunstmatige intelligentie om aangepaste menu's aan te bieden bij elke bestelling

Zo wil de koning van de hamburger zijn nieuwe tool installeren in zijn zelfbedieningsterminals en op zijn mobiele applicatie. Het doel van deze nieuwe kunstmatige intelligentie die door McDonald’s is aangenomen, is om zijn productaanbod op het moment van de bestelling aan te passen, afhankelijk van verschillende factoren die verband houden met de klant, zijn eerdere bestellingen en de huidige weers- en verkeersomstandigheden..

McDonald’s wil elke klant gepersonaliseerde suggesties bieden

McDonald's wil Dynamic Yield-technologie installeren op zijn bestelterminals, de drive en op zijn mobiele applicatie

Steve Easterbrook, CEO van McDonald’s, vergelijkt de software van Dynamic Yield dus met wat er wordt gedaan in de online winkelwereld: “Als je een product selecteert en in je winkelwagentje legt, worden automatisch andere gerelateerde producten voorgesteld (…) Dit zal ook het geval zijn bij McDonald’s met bijvoorbeeld een suggestie van McFlurry als het mooi weer is of koffie als het koeler is”. Daarnaast moeten andere innovaties worden ontwikkeld, zoals het aanbieden van een product dat sneller geproduceerd zal worden in tijden van sterke invloed. De baas van de Big Mac motiveert de nieuwe strategie van het bedrijf als volgt: “In de toekomst willen we de rol van nieuwe technologieën en gegevensverwerking versterken om onze klanten snel meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden”.

“Een suggestie van McFlurry als het mooi weer is of koffie als het koeler is.” Steve Easterbrook, CEO van McDonald’s

McDonald's wil producten kunnen aanbieden die zijn aangepast aan elke klant en elke situatie dankzij de technologie van Dynamic Yield

McDonald’s is het afgelopen jaar voor het eerst getest in zeven Amerikaanse vestigingen en is van plan zijn nieuwe aanwinst snel uit te breiden naar de hele Verenigde Staten en vervolgens naar de rest van de wereld, met 38.000 vestigingen in meer dan honderd landen. Dynamic Yield, het nieuwe eigendom van McDonald’s, is een bedrijf opgericht in 2011, gespecialiseerd in virtuele personalisatiediensten. In het bijzonder heeft het zijn kunstmatige-intelligentietechnologie ontwikkeld met grote bedrijven zoals Ikea of ​​Urban Outfitters.

Uitkoop van Dynamic Yield is de grootste investering van McDonald’s

Dynamische opbrengst van McDonald's voor $ 300 miljoen maakt grootste acquisitie in geschiedenis