Technieuws en gadgets

MediaTek kondigt zijn komst aan op de 5G-markt

Op de Computex-show die momenteel wordt gehouden in de Taiwanese hoofdstad Taipei, kondigde het lokale merk MediaTek de komst aan van een nieuwe ultrakrachtige 5G-compatibele processor, waardoor het bedrijf in directe concurrentie komt te staan ​​met de marktleider in de high-end smartphones, het Amerikaanse Qualcomm en zijn Leeuwebek 855.

MediaTek valt Qualcomm aan op 5G-grond met aankondiging van nieuwe processor

illustratie van de aankomende 5G-technologie, waarvoor MediaTek zojuist een nieuwe ultrakrachtige processor heeft ontwikkeld

In tegenstelling tot zijn Amerikaanse concurrent, ligt de innovatie van deze nieuwe in Taiwan gemaakte processor in de integratie van een 5G-modem, in tegenstelling tot de Snapdragon 855 die van zijn kant moet worden gekoppeld aan de Snapdragon X50. Door deze toegevoegde waarde komt het Aziatische merk terug in de raad van apparatuurfabrikanten en versterkt zo zijn positie die tot nu toe beperkt was tot goedkope producten. Uitgerust met 7nm-brandprestaties, de Cortex-A77 CPU en de Mali-G77 GPU van ARM, belooft deze nieuwe processor met een onbekende naam nu aanzienlijk hogere prestaties dan de toekomstige mobiele terminals die hij zal uitrusten. In combinatie met 5G autonome (SA) en niet-autonome (NSA) technologieën en de MediaTek APU, worden snelheden tot 4,7 Gb/s download en 2,5 Gb/s upload aangekondigd door de fabrikant.

Met deze nieuwe processor wordt MediaTek duurder

Op Computex 2019 in Taipei heeft MediaTek de komst aangekondigd van een nieuwe 5G-compatibele processor

“Deze chip, de krachtigste die ooit is aangekondigd, is ontworpen om toekomstige randapparatuur uit te rusten en zijn geavanceerde technologie maakt het bedrijf een leider in de implementatie van 5G op high-end terminals”, verklaarde Joe Chen, CEO van MediaTek..

“Deze krachtigste 5G SoC-chipset ooit aangekondigd, maakt MediaTek de motor van 5G-implementatie” Joe Chen, CEO van MediaTek

MediaTek's nieuwe 5G Soc-chip aangekondigd als krachtigste smartphone ooit gemaakt

Tot nu toe beperkt tot markten in het lage en middensegment vanwege de dominante positie van Qualcomm op superieure producten en de zelfvoorziening van Samsung en Huawei, lijkt MediaTek daarom op het punt te staan ​​zijn strategie en positionering te herzien en de Amerikaan rechtstreeks op zijn land aan te vallen. Een keuze die niet triviaal lijkt gezien de juridische strijd tussen Apple en Qualcomm, die de Taiwanezen dus in een goede positie zou plaatsen om een ​​voorkeurspartner te worden voor het merk Apple..

De juridische oorlog tussen Apple en Qualcomm zou het Taiwanese merk wel eens ten goede kunnen komen

De Apple Qualcomm-oorlog kan MediaTek en zijn 5G-chip, een mogelijke toekomstige OEM voor iPhone, ten goede komen

MediaTek voorspelt dat zijn nieuwe chip zijn eerste smartphones zal uitrusten in het eerste kwartaal van 2020.