Technieuws en gadgets

Microsoft onthult enkele details over de toekomstige Xbox Scarlett

Na de eerste onthullingen over de toekomstige Playstation 5 van Sony, moet Microsoft op zijn beurt de eerste details onthullen over zijn toekomstige high-end console, de Xbox Scarlett..

Microsoft heeft enkele kleine details onthuld over zijn toekomstige Xbox Scarlett-console

op E3 ​​in Los Angeles presenteerde Microsoft de eerste details van zijn toekomstige Xbox Scarlett-console, gepland voor Kerstmis 2020

Gepresenteerd op de E3-gamingconferentie in Los Angeles, belooft de nieuwe machine, ondertekend door Microsoft, kracht en snelheid, dankzij de processor die is ontwikkeld om te meten in samenwerking met AMD en afgeleid van Zen 2 CPU’s en Navi GPU’s, die een verviervoudigd vermogen belooft in vergelijking met die van de Xbox One X. Een GDDR6-geheugen moet ook qua resolutieniveau “ongehoord” worden gebracht.

Net als de PS5 moet de Xbox Scarlett worden uitgerust met de Zen 2-chip van AMD

Microsoft's Xbox Scarlett zal worden uitgerust met een AMD Zen 2-chip, net als Sony's PS5

Deze nieuwe Xbox Scarlett belooft ondersteuning voor games in 8K-formaat en tot 120 frames per seconde, vergezeld van het realtime Ray-Tracing-systeem gewijd aan geluidseffecten, zoals de PS5 al belooft Sony. Aan de opslagkant zal de nieuwe Microsoft-versie een SSD-harde schijf van de “nieuwe generatie” hebben, die “de SSD kan gebruiken als virtueel eRAM-geheugen”, wat de laadtijd aanzienlijk verbetert in vergelijking met de huidige generatie, kondigde een van de de Xbox-vertegenwoordigers tijdens de presentatie van de nieuwe Scarlett.

“Een console zou maar voor één ding ontworpen moeten zijn: videogames” Phil Spencer, Xbox Director bij Microsoft

Microsoft introduceerde zijn toekomstige Xbox-console als Project Scarlett, zonder al te veel details te onthullen

Net als Sony lijkt Microsoft besloten om eindelijk opnieuw te focussen op het spel in plaats van een race voor technologie, inhoud om een ​​nieuwe Xbox Scarlett-console aan te bieden met hoge kenmerken, maar min of meer vergelijkbaar met die van zijn concurrent PS5. , beide machines zijn uitgerust met vergelijkbare componenten . De concurrentie tussen de twee fabrikanten moet nu plaatsvinden op het gebied van gaming, om water naar de molens van hun gebruikers te brengen. Dus de release van de titel Halo Infinite zou die van de Xbox Scarlett moeten vergezellen, een manier om een ​​strategie te focussen die de neiging heeft om terug te gaan naar de basis: “Dankzij Scarlett willen we onze partners de kans geven om geweldige games van de nieuwe generatie te maken ” zei Liz Hamren van Microsoft, vice-president van game-engineering, tot onze collega’s bij Techradar. “Een console moet maar voor één ding zijn ontworpen: videogames”, zei Phil Spencer, baas van Xbox.

Net als bij Project Scorpio, nu Xbox One X, is Microsoft terughoudend geweest om meer details over zijn nieuwe console te onthullen, voorlopig nog steeds gefactureerd als Project Scarlett. Er is geen informatie bekendgemaakt over het uiterlijk van de console, of zelfs over de prijs ervan, aangezien de marketing a priori gepland is voor Kerstmis 2020. Wat de spanning te bewaren voor de volgende editie van de E3-conferentie.

Halo Infinite zal de release van de Xbox Scarlett vergezellen

De release van de toekomstige Microsoft Xbox Scarlett-console die kort op de E3 in Los Angeles wordt gepresenteerd, moet vergezeld gaan van de game Halo Infinite