Technieuws en gadgets

Microsoft presenteert de Surface Duo, een smartphone die zijn naam niet zegt

Tijdens de conferentie gewijd aan het oppervlaktebereik Tijdens welke Microsoft zijn Pro 7 en Pro X onthulde, trok een ander product de aandacht, de Surface Duo. Nog steeds in concept, wordt de laatste gepresenteerd als een Android-smartphone met elk twee 5,6-inch schermen, verbonden door een scharnier en in staat om 360 graden te draaien. Opgevouwen ziet de Surface Duo eruit als een kleine 8,3-inch tablet, aangedreven door een origineel Google-besturingssysteem dat qua architectuur vergelijkbaar is met Windows 10X.

Microsoft Surface Duo

Microsoft introduceerde de Surface Duo, een opvouwbaar hybride toestel met twee schermen

De twee schermen van dit prototype van de nieuwe generatie laten toe om onafhankelijk te draaien en bieden zo de mogelijkheid om twee applicaties tegelijk te beheren. Gekanteld in liggende modus, kan de Surface Duo worden gebruikt als een computer, waarbij het onderste scherm als toetsenbord fungeert, waardoor het gemakkelijk is om ingebouwde Microsoft-applicaties te bedienen.

Surface duo, een hybride smartphone met twee schermen

Microsoft Surface Duo, een nieuwe generatie opvouwbare smartphone met twee schermen

@vertrouwd

Als technische details ontbraken tijdens de presentatie, meldt Wired media dat de Surface Duo is uitgerust met een Snapdragon 855-processor en dat de huidige prototypeversie momenteel geen camera heeft, wat gecorrigeerd zou kunnen worden op een eventuele definitieve versie. Als Microsoft, via haar productmanager Panos Panay, weigert deze Surface Duo als een smartphone te beschouwen, maar eerder als een “klein oppervlak”, neigt de ergonomie van de laatste ertoe om het tegenovergestelde aan te tonen en zou de terugkeer van het Amerikaanse bedrijf in deze markt, na de sluiting van het Windows Phone-platform in 2017.

Microsoft is terug op de smartphonemarkt ?

Microsoft presenteert de Surface Duo als een klein oppervlak en niet als een smartphone

@cnet

Net als zijn grote broer Neo, een ander oppervlak met twee schermen, lijkt de Surface Duo slechts een glimp te zijn van lopende projecten aan de kant van Microsoft. Gepland voor 2020, wil het bedrijf echter niet haasten om ontwikkelaars toe te staan ​​​​zijn nieuwe apparaten te voeden met applicaties..

We zullen moeten wachten om meer te weten te komen over de nieuwste creatie van het Amerikaanse bedrijf

Microsoft's Surface Duo, een opvouwbare mini-tablet met twee onafhankelijke schermen

Volg al het hightech nieuws van Archzine News op Twitter.