Technieuws en gadgets

Microsoft wil AirPods onttronen met zijn toekomstige Surface Buds

Na de lancering van de Surface-koptelefoon vorig jaar, lijkt Microsoft klaar om de wereld van draadloze hoofdtelefoons te betreden, met de zogenaamde Surface Buds. Deze lancering, intern bekend als Project “Morisson” naar zanger Jim Morisson, zou deel uitmaken van de bedrijfsstrategie van Bill Gates om zijn Surface-audioproductlijn op te fleuren met nieuwe elementen..

Microsoft betreedt het draadloze hoofdtelefoonsegment met Surface Buds

Microsoft storefront foto voor artikel over de ontwikkeling van Surface Buds draadloze hoofdtelefoons

Microsoft zou dus de markt voor draadloze oortelefoons betreden, die nu wordt bezet door veel van zijn directe of indirecte concurrenten. Met Samsung en zijn nieuwe Galaxy Buds, de Powerbeats Pro en een project van de gigant Amazon die zijn Alexa-assistent insluit, is Microsoft van plan om zijn deel van de taart te nemen en het hoofd te bieden aan zijn belangrijkste concurrent Apple, waarvan de nu populaire AirPods, leiders in de sector , worden uitgerust met versie 2.0.

De toekomstige Surface Buds, directe concurrenten van AirPods 2.0

Microsoft is van plan het leiderschap van Apple AirPods aan te pakken met de lancering van Surface Buds draadloze hoofdtelefoons

De nieuwe hoofdtelefoon, die door gespecialiseerde media voorlopig Surface Buds wordt genoemd, zal naar verwachting Cortana-ruisonderdrukkingstechnologie bevatten, evenals verbeterde connectiviteit voor snellere en betere audio- en video-interacties met mobiele apparaten. De integratie van Cortana zou een primeur kunnen zijn in de wereld van draadloze hoofdtelefoons, deze technologie is momenteel afwezig in het huidige aanbod om technische en esthetische redenen. Met een gemiddelde levensduur van de batterij van 5 uur, maakt het kleine formaat van dit type product het moeilijk om krachtigere batterijen te gebruiken, die nodig zijn voor het gebruik van ruisonderdrukkingstechnologieën. Als Microsoft erin slaagt een dergelijke dienst aan te bieden dankzij de vooruitgang van Qualcomm op dit gebied, zouden zijn toekomstige Surface Buds dus een voorsprong op de concurrentie kunnen krijgen, afhankelijk van de prijslijst..

Na Surface-koptelefoons neemt Microsoft draadloze oordopjes over

Na de Surface-koptelefoon gaat Microsoft verder op het audiopad met de ontwikkeling van de Surface Buds draadloze hoofdtelefoons, toekomstige concurrenten van de AirPods 2

Hoewel details over de prijs en de releasedatum van Surface Buds nog onbekend zijn, ziet Apple misschien wel de komst van een eerste concurrent in de wereld van hoogwaardige draadloze hoofdtelefoons..

Hoewel Surface Buds zich nog in de speculatiefase bevindt, kan een release eind 2019 worden overwogen

Microsoft zou kijken naar Surface Buds, toekomstige concurrenten van Apple AirPods 2.